Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Red River Band

Etablert/født: 1959
Virksom: 1959 -1964

Danseband fra Sandnes.

Orkesteret startet høsten 1959 og bestod av Lars «Lassi» Knutsen (saksofon), Sigurd «Blomsten» Øvestad(trommer), Bjørn Wilson (trekkspill), Steinar «Stensen» Eikeskog (gitar) og Tor Bøe (saksofon).

I august 1960 sluttet Bøe på grunn av videreutdannelsen, Øvestad sluttet desember samme år på grunn av militæret. Disse ble erstattet av Leif «Lepsi» Berland (gitar) og Magne «Maggi» Heigre (trommer). Denne besetningen spilte sammen til orkesteret ble oppløst i 1964.

Men det var i midlertidig flere innom i kortere eller lengre perioder: Einar Byberg, Olav Figved, Olav Eikeskog og Arne Geir Rosengren på saksofoner. Kjell Kjosavik på trekkspill og trompet, samt Terje Skår på gitar.

De første oppdragene var på gymnasfester høsten 1959. Mens den første ordinære spillejobben var et karneval på Hommersåk februar 1960. Så gikk det slag i slag med spillinger over hele Jæren: Turnhallen på Sandnes, under 100 -årsjubileet på Sandnes 1960, Egersunds-uka, Sokndal, Moi, Varhaug, Vigrestad, Nærbø, og Ganddal. Ellers på Figgjo, Ålgård, Oltedal, Sviland, Klepp, Orre, Utstein, Kloster, Hotel Alstor, Bergsagel, Høle og en del privatfester.

Også Red River Band –som flere andre danseorkestre i disse åra, var opptatt av Billy Vaughn-melodier. Slutten av 1950-åra og begynnelsen av 1960-åra var uten tvil saksofonens glansperiode.

I 1985 kom orkesteret igjen sammen etter initiativ fra Steinar Eikeskog. Dette resulterte i en 25-års mimrekonsert på Den Røde Mølle i Sandnes og en mimrekonsert på Nærbø. Etter den tid har medlemmene hatt jevnlig kontakt med hverandre, og øver sammen for kos. Eikeskog gikk dessverre bort i 1986, bare 42 år gammel. Da Red River var med på mimrekonserten i Sandnes Kulturhus 2001, var det noe som manglet uten ham.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes