Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Robert Sterling , varietésanger, Hans egentlige navn var Halfdan Meyer, og han kom fra Stavanger.

Han kom fra en stor familie i Stavanger, og hadde ni søsken. Ved Chat Noirs åpning var han ansatt i Bennetts reisebyrå, var en habil sanger av engelske viser - og en elegant stepdanser Som respektert reisebyråansatt tok han ikke sjansen på å opptre med sitt egentlige navn. . Om Halfdan Meyer ble det i den forbindelse sagt den vittighet av konferancier Herman Wildenvey at Meyer ville kalle seg Penny, fordi han ikke hadde talent for to skilling. Men, sa Wildenvey, vi trodde likevel han hadde et pund, og døpte han Sterling.

Det ble mange Chat Noir opptredener for Sterling - han var hos Bokken Lasson i to sesonger. Han hadde også suksess med sin dans og slepne stavangerdialekt i København, Stockholm og Helsingborg. Helsingborg regnet han for "sin egen by" - her oppnådde han stor popularitet.

Sterling var også kjent for å fortelle den tidens Norgeshistorier - spesielt om nordmennenes skryt - et takknemlig emne i Sverige da som nå. Ellers var tema norskamerikanere, handelsreisende og sjømenn. Under sine opptredener kunne han plutselig gå ut blant publikum - og i refrengene henvende seg direkte til en eller flere av tilhørerne. Spesielt gjaldt dette en av hans favorittviser "Nicoline" som han også sang inn på grammofon for Columbia. Sterling har også gjort innspillinger for Victor og The Gramophone Company.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Kilder

Vidar Vanberg - Columbias plateutgivelser 1902 - 1934 - Norsk grammofonplatehistorie 4 ISBN 82-7000-138-4