Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Roger Hemnes

Etablert/født: 1989

Roger Hemnes er musiker på deltid og tar oppdrag i forskjellige sammenhenger.

Fra sine første leveår, var Roger Hemnes oppslukt av sang og musikk. Sputnik var den første store helten, men ble etter hvert erstattet av artister som Alan Jackson, Garth Brooks, The Bellamy Brothers og liknende tilhørte alle den sjangeren han var oppslukt i, nemlig Country/Western.

Etter flere år som trekkspill musikant på søndagsskolen, og turnering sammen med sin tante Ingfrid, var tiden kommet for å lære seg å spille piano. Omtrentlig i 8 års alderen lærte Roger sine første sanger, alle sammen i C-dur. Etter han lærte å spille gitar i 3. klasse på Grindhaug Skole, tok det ikke mange år før han startet bandet "Rangerboys", sammen med sine nærmeste venner. Denne gruppa ble en stor suksess og starten på en spennende tid rent musikalsk.

I en alder av 16 år begynte Hemnes på musikklinja ved Skeisvang videregående skole. Her valgte han første året piano som hovedinstrument, men ble lei av å feile på den klassiske delen. Derfor ble han sanger i de to neste årene og fullførte skolen med hevet hode.

I denne perioden fikk Roger mange erfaringer og opplevelser som har satt sitt preg på det uttrykket han musikalsk har i dag. Sammen med flere andre fra musikklinja arrangerte de konserter og musikaler rundt om i Haugesund og spilte i selskaper og brylluper rundt om på Haugalandet. Noen av dem var til og med i Haugesund Opera Kor, og deltok på operetten "Flaggermusen" av Johan Strauss i Festiviteten og Sandnes Kulturhus.

Hemnes er etter alle disse årene fremdeles aktiv i musikkens verden, og har siden den gang spilt i utallige brylluper, selskaper, konfirmasjoner, begravelser, gudstjenester, konserter ol arrangementer. Han har også en personlig Gudstro og mye bakgrunn fra kirke og menighet.

Han opptrer for det meste solo, samt tar også på seg oppdrag som pianist og gitarist sammen med andre i alle tenkelige sammenhenger. Rent sjangermessig trives han best med pop, rock, country, gospel og blues.

Lenker

Kilder