Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Rolf Sand Lunde er en kirkemusiker,komponist og sanger fra Austre Åmøy.

Rolf vokste opp på en liten gård i et musikalsk hjem, som sønn av organist og komponist Alfred Lunde. Broren Marselius var kirkemusiker. Han spilte piano i en lengre periode uten å kunne noter. Han var flittig medlem av farens sangkor. 10 år gammel komponerte han sitt første musikkstykke, som førte til en fin påskjønnelse fra Stavanger Aftenblad. Også innen plystring utmerket han seg, og fremførte gjerne musikalske numre tostemt, med hender og munnen.Han er i slektskap med Gustav Sand Gjertrud Sand Røre og Gjert Lunde.

Under oppholdet Tysklandsbrigaden i Flensburg, prøvde Sand Lunde seg på orgelet i St. Nikolai kirke. Siden ble det kirke og kantate kor. Undervisning i korsang fikk han av Hans Klotz.

Rolf bestemte seg for å satse videre på musikken. Kjærligheten for kirkemusikken var stor, særlig fra barokken. Orgelnotene lærte han på lærerskolen i Trøndelag. Ferden gikk så videre til musikkonservatoriet i Oslo under Conrad Baden. Her ble det iherdige øvinger, som blant annet førte til senebetennelse. Tre ganger fikk Rolf stipend til å studere kirkemusikk i England og Danmark.

Sand Lunde fikk stilling som organist ved Kampen kirke og musikklærer ved lærerhøyskolen i Stavanger. En av elevene, Ingrid Christiansen fra Larvik, ble senere hans kone. Noen av deres barn gikk også videre til å livnære seg av musikk, en som sanger og en som trompetist. En av sønnene var en periode med i Vestlandsfanden.

Han tok med familien til Stavanger, Larvik og Bergen, for å så slår rot i Jørpeland. Ved siden av organist og musikkundervisningsjobbene, starte Rolf et kirkekor der.

Bildegalleri

Kilder

Strandbuen