Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Rolf Thorstein Smedvig var en amerikansk klassisk trompetist. Han var grunnleggeren av Empire Brass Quintet. Han er kjent for sin eksemplariske tone og nøyaktige intonasjon. Faren hans kom fra Stavanger.

Rolf Smedvig kom fra Seattle. Hans far, komponist/musikkpedagog/dirigent/arrangør Egil Steinar Smedvig, emigrerte med familien som ung fra Stavanger til USA. Moren, fiolinist Kristin (Jonsson) Smedvig, kom fra Island.

I 1965, i en alder av 13, ble Smedvig i Seattle Youth Symphony Orchestra som trompetist.

I 1971, deltok Smedvig i sommermusikkprogrammet ved Tanglewood Music Center.

Rolf Smedvig studerte musikk under Maurice André ved Boston University, hvor han selv senere tjenestegjorde som instruktør.

Leonard Bernstein valgte Rolf Smedvig til å bli trompetist ved verdenspremieren for hans komposisjon «Mass» i 1971, som var laget for åpningen av John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Samme år begynte Rolf som assisterende hovedtrompetist ved Boston Symphony. I en alder av 19 år, var han orkestrets yngste medlem. Han fikk stillingen som hovedtrompetist her 8 år senere. Rolf Smedvig forlot orkesteret i 1981, for å satse på en solokarriere, kammermusikk og en dirigentrolle.

Rolf Smedvig var med å danne kvintetten Empire Brass i 1972. Her var han medlem frem til sin død i 2015, og deltok på et tjuetalls av deres utgivelser.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Lenker

Kilder