Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Rosa Parks

Etablert/født: 2007
Virksom: 2007

Bandet Rosa Parks fra Stavanger startet i 2007 og spiller en blanding av flere sjangre.

Rosa Parks begynte for alvor å spille live sommeren 2007. Frem til høsten 2008 rakk bandet å skaffe seg et navn og liverykte i byen, med oppvarmingsjobber for indieheltene i Lukestar og Rumble in Rhodos og opptredner på en del festivaler, blant annet, Undergrunn 08, Kapittel 08 og Fjellparkfestivalen i Flekkefjord. I sin mest aktive periode var bandet innom de fleste scenene i Stavanger (flere ganger), blant annet Checkpoint, Cementen, Grottene, Tou Scene, Metropolis og Kulturlaboratoriet. Bandet spilte våren 2008 inn en demo på tre spor hos Eirik Bekkeheien, med produsenthjelp fra Tommy Svela og Anders Mosness, kjent fra blant annet Purified in blood og Kvelertak. Etter å ha blitt kastet ut fra øvingslokalet sitt på nevnte Kulturlaboratoriet gikk bandet inn i en passiv periode fra vinteren 08 til sent på våren 09.

Nå er Rosa Parks tilbake, forsterket med en ny gitarist. Bandet har begynt å lage nye låter med sikte på å spille live igjen så fort som mulig, og å spille inn en EP.

Musikalsk beveger bandet seg i samme landskap som nevnte RiR, Lukestar, og blander kraftfull indierock med screamo og ren pop. Live fremstår Rosa Parks som nettopp en gjeng med hardcorekids som spiller pop, noe som resulterer i svært energiske og heftige konserter.

Medvirkende andre steder

Medlemmene i bandet er involvert i andre prosjekter, som Jakob Håkon Band, Plumbo, og flere nyoppstartede hardcoreband, og knytter seg sterkt til punkens "gjør-det-selv"-idealer. Vokalist Håvard og gitarist Jon setter gjevnlig opp konserter med Luxus Booking, sammen med Torgeir Nordbø og Håvard yngre bror, Anders. Disse satte også opp Stavanger Hardcorefestival 2008.

Aktivitet lokalt

Musikalsk aktivitet lokalt er også svært viktig for bandet, som i dag fremstår som en del av en liten, men sterk alternativ rockscene i Stavanger. Band som som Gnizzt, Johnny Hancocks og Jeliza Rose kan nevnes i denne sammenhengen, grupper som ofte har delt scene på både selvarrangerte konserter, og andre lokale arrangmenter.

Medlemmer

  • Håvard Krokedal
  • Jon Hågan Fjelland
  • Eirik Gullesen
  • Daniel Axel Rullestad
  • Christopher Salte