Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Selmer Simonsen er en dirigent, født og oppvokst på Karmøy.

Med en særdeles brassband interessert familie, lå kortene på bordet for at Selmer skulle satse innen korps. Allerede som 13 åring ble han tatt opp som kornettist i Kopervik Musikkorps der hans far Svein Birger Simonsen den gang var korpsets dirigent.

Etter fire års studier ved universitetet i Trondheim hvor Selmer spilte for Ila Brass Band, valgte han å dra et år til London for å supplere utdannelsen med kunnskap innen Frelsesarmèens Brass Band. Dette skulle vise seg å både bli et år med stor personlig utvikling og som i tillegg skulle endre hans fremtidige ambisjoner.

Allerede neste høst ble han godkjent til å begynne dirigentstudier ved University of Salford som elev av Dr.Roy Newsome og David King. I Januar 2000, to og et halvt år etterpå bestod han sin Master eksamen i dirigering der han dirigerte ikke ukjente Yorkshire Building Society Brass Band til høyeste karakter.

To uker senere var det tid for nok en suksess da han dirigerte Oslofjord Brass til seier i førstedivisjon, hele fire poeng foran neste korps.

Selmer har erfaring både som dirigent for flere Engelske brassband og som prosjektdirigent for korps i Norge. Han var fast dirigent for Stavanger Brass Band fra 2000-2009 og 2012-2015,

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙