Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sem Hadland fra Egersund har som musikkjournalist vært aktiv lokalt, globalt og internasjonalt. Han opprettet Encyclopedia Metallica-encycmet.com, som lenge var bandets fanside nr.1

Sem Hadland drev undergrunns musikk -bladet Psychomania sammen med felles egersunder Kristian Sørensen. Hein Frode Hansen bidro med materiale fra Nord-fylket. Bladet inneholdt info fra hard rock, thrash metal, death metal og black metal som var i vinden på den tiden. Lokale band som ble skrevet om var Love Psycho, Hypocrite, Serpent og Enslaved , blant de lokale bandene.

Sem Hadland har også vært musikkjournalist for Dalane Tidene, Scream Magazine og Rock Furore.Hadland intervjuet Metallica for Scream i forbindelse med en konsert i Danmark i 1992.

Sem Hadland er en ivrig platesamler. Det begynte med KISS i syvårsalderen. Deretter ble det band som Metallica, Raga Rockers, Seigmen og Motorpsycho

Sem Hadland opprettet Encyclopedia Metallica-encycmet.com i 1996 , som lenge var bandets mest populære fanside på verdensbasis. Det begynte med at Hadland utviklet en interesse for nettdesign, som startet opp i det små. Han var blant de første i Eigersund kommune som hadde nettilgang. Metallica -siden ble etter hvert større. Fra å være eneste bidragsyter når det kom til å skrive tekst, kom det til medhjelpere fra hele verden. Til slutt kunne Hadland konsentrere seg mest om redigering og oppdatering. Siden hadde rundt 80.000 unike besøkende daglig på den beste tiden.

Medlemmene i Metallica besøkte selv «Encyclopedia Metallica» , og ga uttrykk for at de likte fansiden, selv om den «konkurrerte» med bandets offisielle nettside. Bandet kunne selv spandere enkelte av deres konserter på Sem Hadland.


BigShot Entertainment kjøpte «Encyclopedia Metallica» i 2000. Sem Hadland fortsatte å drive den fra Egersund, med fortsatt kunstnerisk frihet. Han kunne sende regning til det amerikanske firmaet en gang i måneden. Hadland jobbet med dette i to år.


I 1998 kom Sem Hadland ut med boka «Fuel & Fire- The Illustrated collector’s guide to Metallica. Her ble alt av det som fantes av bandets LP-plater, Cd-utgivelser, singler, 12-tommere, reklameutgivelser og begrensede utgivelser. Hadland hadde sendt ideen til Collector’s guide Publishing Inc i Ontario, og fikk kontrakt for å skrive en bok på 200 sider. Den inneholdt 700 fargefotografier tatt av Hadland selv. Den tok og for seg Metallicas historie dag for dag frem til bokas utgivelse. Til og med bassist Cliff Burtons dødsannonse var tatt med.


Bildegalleri

Kilder

Sem Hadland

Dalane Tidene

Stavanger Aftenblad