Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sigurd Slåttebrekk

Etablert/født: 1968

Klassisk pianist fra Stavanger.

Sigurd Slåttebrekk ble undervist av sin mor Karin til han fylte 16 år. Deretter studerte han ved Norsk Musikkhøyskole med Einar Steen-Nøkleberg og under Jerome Lowenthal ved Juilliard School of Music i New York, samt også med Lazar Berman. I 1991 ble han kåret Debut Artist of the Year av Rikskonsertene, og dermed fulgte begynnelsen av det som så ut til å være en høyt profilert, fortløpende karriere.

Men i 1997 bestemte Sigurd seg for at han trengte en pause fra turneringen, og trakk seg tilbake fra karrieren. Samme år ga Simax ut hans Ravel konsert (Maurice Ravel: Musikk for piano), beskrevet som «en ekstraordinær plate" (Schwann Opus) og "blant de store tolkninger" (American Record Guide), og som vant den ettertraktede Spellemannprisen.

I løpet av årene borte fra konsertplattformen, skapte Sigurd, sammen med Alf Knutsen, barnekonseptet Den lille redningsskøyta Elias, som har vært svært vellykket på norsk TV, distribuert til mer enn 20 land og nominert til den internasjonale Emmy Award 2006.

Deretter begynte han å se litt annerledes på ting, og ble interessert i å kombinere visuelle og musikalske uttrykk på nye måter. Han foretok også dynamiske forskningsprosjekter, som utviklet hans spillestil.

Undervisningen har alltid spilt en naturlig rolle i Sigurds musikalske liv, og han underviste ved Norsk Musikkhøyskole i nesten et tiår.

I 2002 vendte Slåttebrekk tilbake til turnering, og holdt en solokonsert med musikk av Schumann på Oslo Kammermusikkfestival, og ga senere to kritikerroste CD utgivelser, som inkluderte musikk av Robert Schumann og Grieg med Oslo Filharmoniske Orkester. Som pianist og musiker er han alltid overraskende, ofte ukonvensjonell og aldri forutsigbar.