Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sindre A. Eide fra Stavanger har drevet med sang og musikk hele sitt liv gjennom sin mangeårige prestetjeneste.Han var tensingkoret Sky Sings grunnleger.

Sindre Eide er kjent for å ha startet tensingkoret Sky Sing i 1968.

Med Sindre kom nye toner, nye rytmer og instrumenter inn i foreningsarbeidet. Ungdomspresten begynte med faste ungdomsgudstjenester i Petrikirken der det kunne være 1000 mennesker i benkeradene. Ved å knytte til seg ressurspersoner som Bodvar Schjelderup (skribent/komponist) og Håkon Berge (komponist/arrangør/orkesterleder) skapte Sindre et liturgisk uttrykk som styrket kontakten med ungdomsgruppen.

Eide var en av pionerene for Ten-Sing i Norge. Etter sin tid i Ynglingen ble han KFUK/Ms første Ten Sing-sekretær. Fra den posisjonen videreutviklet han Ten Sing i hele landet og begynte også «eksport» av ideen gjennom reisende TenSingNorway.

Sindre var andre generasjon ynglingesekretær i det faren, Nils Eide, også var sekretær i foreningen årene 1935 – 1938. Som prest i Petrikirken åpnet Nils kirken for trommer og elgitarer da sønnen gjennom ungdomsgudstjenestene fornyet det kirkelige ungdomsarbeidet. Sindre var ansatt i foreningen i 6 år.
Sindre Eide ble senere Norges første Ten Sing-sekretær. I 1978 ble han sokneprest i Sirdal, hvor han var i 9 år, før han dro til til Helgerud i Oslo.

Under studitiden i Oslo, samarbeidet Sindre Eide som trompetist med flere kirkemusikere. Speiselt fant han tonen med organist Hermund Tronvik, som Eide gjorde innspillinger med.

Eide har alltid vært opptatt av sang og salmer, ikke minst i barne- og ungdomsarbeid og trosopplæring. Dette har også ført ham inn i mange sentrale kirkelige prosjekter. Han har vært rådgiver i Institutt for Kristen Oppseding (IKO) i arbeidet med kirkens store trosopplæringsreform og senere med den nye gudstjenestereformen. Han var også vært aktiv med informasjonsarbeidet rundt den nye salmeboken 2013 og er medlem i Norsk hymnologisk forening.

Bildegalleri

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙