Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Småfolk

Etablert/født: 1990

Småfolk spiller visepop med tekster på stavangersk.

Småfolk oppstod sen høstes 1990 etter at Peg In A Round ble oppløst. Medlemmene derfra var Per Nærland (gitar) , Kurt Magne Nordbø, (trommer), Øyvind Knutsen (tangenter) og Hilde Alsaker (vokal) . Inn kom Jan Erik Stenseth på gitar og Stein Reinertsen på bass og stilen ble endret til selvkomponert visepop med tekster på dialekt.


De påfølgende årene spilte Småfolk en rekke konserter i Rogaland fra Haugesund i Nord til Egersund i sør, med konserten på Flytten i 1993 som et desidert høydepunkt.


Ved utgangen av 1993 forlot Hilde Alsaker bandet og inn kom Siri Olstad på vokal. I begynnelsen av 1994 gjorde bandet i avtale med Terje Refsnes og Sound Suite Studio i Sandnes om innspilling av albumet «..Liga så godt». Med støtte fra Norsk Agip og oppsparte midler finansierte Småfolk innspilling og utgivelse selv. Terje Refsnes produserte albumet og Per Kristian Ottestad sammen med Kathrine Winther stod for koringen.
Etter innspillingen, men før albumet kom i salg i mars 1995 forlot Stein Reinertsen og Per Nærland bandet, inn kom Morten Vikre på bass.
Albumet fikk god mottakelse i den lokale pressen og endte som den 18. mest solgte CD’en i Rogaland i Mai 1995.


Etter en del spillejobber ble bandet oppløst sommeren 1995.
Våren 2023 samlet trommeslager Kurt Magne Nordbø bandet igjen og sammen med Trond Wold i GlitterGun Production ble albumet klargjort for de store strømmetjenestene. 1. November 2023 ble albumet lagt ut på blant annet Spotify, Tidal og Apple music.


Småfolk fant også tilbake til kjemien og spillegleden og startet å øve sammen med tanke på å få til et sett med konserter i anledning 30 års jubileet for utgivelsen.Bandet fikk også med seg Kathrine Winther på kor.
Våren 2024 forlot Siri Olstad bandet og ble erstattet av Tone Salomonsen. Nå jobbes det med å friske opp arrangementer på eksisterende sanger og komponering av nytt materiale.

Opplev musikken

SpotifyFacebook

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙