Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stavanger Gospel Company

Etablert/født: 1997
Virksom: 1997

Et av de fremste gospelkorene i Norge.Deres grunnstøtter er musikalsk dyktighet, en støttende sosial atmosfære ,samt åndelig nysgjerrighet og vekst

Stavanger Gospel Company er et kor på nær 70 sangere under ledelse av dirigent Aril Schøld. De har tilknytning til Frelsesarmeen. Flere av medlemmene har vært involvert i koret i ca 15 år.

SGC ser det som viktig at medlemmene bidrar på alle områder, sånn at det skapes en arena for ulike stemmer og forskjellige folk til å vokse og lykkes. Koret gjør flere konserter per år, samt opptredener i kirker, det lokale fengselet og andre institusjoner.

I november 2008 kom gruppens debutalbum "It's amazing" ut , med hjelp fra den Chicago-baserte gospel gruppen Light of Love. Dette samarbeidet ga anledning til å gjenskape amerikansks gospelkultur i Norge, tilført korets stramme lydbilde og oppmuntrende musikk.

To år senere gav de ut EPen "Stjerneglans", sammen med Ole Paus . I 2011 kom utgivelsen "Heaven came down», denne gangen med duoen Heine Totland/Gisle Børge Styve. I 2012 kom singelen «Himmelen e større», med Sigvart Dagsland. De inngikk et samarbeid med Carola i 2013, som resulterte i singelen «En glädje».

SGCompany arrangerte i mars 2010 THIS IS GOSPEL i Stavanger hvor store navn som Donnie McClurkin stod på plakaten og trakk over 3000 publikummere.

THIS IS GOSPEL 2011 ble en like stor suksess og kunne skilte med McClurkin igjen og den legendariske Dorinda Clark Cole. Skandinavias gospelyndling Samuel Ljungblahd var også med sammen med et stort følge musikere og sangere fra USA.

9.-11.mars 2012 kom selveste Donald Lawrence og Judith Christie McAllister til THIS IS GOSPEL. I 2013 tok de en pause fra festivalen.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙