Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Musikken til Norsk-eritreiske Stefanos Yowhannes fra Stavanger er inspirert av både den rytmiske afroamerikanske popmusikken og norsk rap som han hørte på i ungdomsårene, så vel som nye impulser fra livet hans nå.

Siden debut-EP’en "Neo Noir" fra 2021 har karrieren til Stavanger-artisten Stefanos Yowhannes skutt fart. Fort fikk han sikret en Spellemann-nominasjon i kategorien R&B/Soul, fremmet av medier som NRK P3, Natt og Dag, Bands of Tomorrow (DK) på toppen av å fortrylle publikum med sin unike vokal på Vill Vill Vest og by:Larm.

Fra tidlig alder har Yowhannes blitt sterkt påvirket av artister og historiefortellere som D'Angelo, Stevie Wonder og Lauryn Hill. Fortellerevne gjennom musikken ble i tenårene noe han selv også begynte å utvikle, og siden har målet vært å fordype seg i musikalsk mangfold med inspirasjon i mennesker, historier og omgivelser han ramler over. Da han flyttet til utlandet i begynnelsen av 20-årene, og etter hvert slo seg ned i Amsterdam, ble han introdusert for en helt annen musikkscene. Her ble han blant annet med i det indierock-bandet “Botanic” som låtskriver og vokalist. I tillegg søkte han mer og mer inspirasjon fra elektronisk dansemusikk i sterk kontrast til hans tidlige innflytelser.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Lenker

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙