Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Steve Asheim er en musiker, låtskriver og produsent fra Freehold, New Jersey, med norske aner, nærmere bestemt fra Stavanger. Er sentralt medlem av metalbandene Deicide og Order Of Ennead.

Steve Asheims tilknytning til Norge er gjennom besteforeldrene, som var fra Stavanger. Hans første instrument var trompet, men begynte etter noen måneder å lære seg selv trommespill i en alder av 11 år. Asheim begynte to år senere å spille i diverse småband, som førte til at han gjorde innspillinger i et av lærenes studio. I denne perioden utviklet Steve en interesse for mer ekstrem tromming.

Da Asheheims bandkamerater helst ville spille Mötley Crüe , skiftet han beite som dreide seg mot Metallica , Slayer, Dark Angel ,Destruction og Sodom.

I 1985 ble Steve Asheim trommeslager i Floridabandet Carnage. Da det ble oppløst, bevegde han og Hoffman – brødrene seg over til Amon. I 1987 møtte de Glen Benton, og så ble Deicide til.

Steve Asheim er den primære låtskriveren i Deicide. Som trommeslager er han inspirert av Peter Criss, Clive Burr, Buddy Rich, Lars Ulrich og Dave Lombardo. Steve er også selvlært på gitar, bass og piano. Han finner inspirasjon i klassisk musikk.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri