Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stina Kjelstad

Etablert/født: 1987

Stina Kjelstad er en artist og låtskriver fra Toten med base i Stavanger

Stina Kjelstad har hatt sin debut som den ene av to vokalister i kritikerroste Vindrosa, der hun fritt tolker fra den norske sangskatten.

I 2011 debuterte hun som solo-artist med egne låter, og språket denne gang var engelsk. Stina er ingen pop-stjerne in spe som snakke med store ord og gjerne vil på TV. Når Stina åpner munnen er det helst for å formidle musikk. Og dette gjør hun som den personen hun er; rolig og neddempet, men med kvalitet i hver strofe.

Albumet «Fading Slowly» ble til over en periode på halvannet år. Det ble innspillt og mikset i Stavanger og produsenten var, som på Vindrosa´s debut, Sverre E. Henriksen. Det ble utgitt 15.september 2011

I 2018 12. april kom Kjelstads album "Home" som hun spilte inn og produserte selv. Hun skrev all sin musikk med stemmen og gitaren som utgangspunkt og det var nettopp disse to elementene innspillingen av albumet startet med. Stina inviterte videre noen av sine favoritt-musikere til sitt hjem, eller dro dit de befant seg, hvorpå hver og en la på sine bidrag. Resultatet er et stort og brett lydbilde med flerstemt vokal, gitarer av alle slag, tangenter, perkusjon, cello, trompet, munnspill og harmonium for å nevne noe. Hele 13 musikere har bidratt på hvert sitt helt unike vis. Plat ble ellers mikset av ingen ringere enn lokalhelt og Narum-gitarist Jon Anders Narum.

I 2020 slapp Stina Kjelstad albumet "Hillside". Musikken befinner seg fremdeles i krysningspunktet mellom singer/songwriter, pop og country, men har denne gangen tatt et lite steg nærmere sistnevnte sjanger. Tekstene handler om alt fra byliv og hjemlengsel til eksistensproblematikk og verdensproblemer...og lockdown.

Stina Kjelstad er med i gruuppen Songs From The Sea . Hun har bidratt på album av Jonas Fjeld, Olav Larsen, Bård Halsne

Besetning:

Stina Kjelstad - Vokal og Gitar

Musikere Stina Kjelstad jobber/har jobbet med:

Andreas Onarheim - Gitar

Theodor Onarheim - Bass

Asle Y. Fjeldstad - Trommer/Perkusjon

Thorbjørn Olsen - pedal steel gitar
Simen Ytre-Arne - bass
Jørgen Helliesen - trommer, perk, koring

Tuva Færden (hardingfele, lyre, sang)

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri

Kilder

Vagabond music

Hovedfoto: Eir Seljen Høyda

Presseskriv