Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Susanne Sundfør

Etablert/født: 1986
Virksom: 2006

Susanne Aartun Sundfør er en singer/songwriter oppvokst i Haugesund, men bor for tiden i Oslo. Med sin unike stemmeprakt og sitt fortryllende piano- og gitarspill seilte hun opp som den store kvinnelige debutanten i pop-Norge i 2006.

Med sin unike stemmeprakt og sitt fortryllende piano- og gitarspill seilte hun opp som den store kvinnelige debutanten i pop-Norge i 2006. Sundfør blir ofte sammenlignet med artister som Joni Mitchell og Carole King, hvilket også er naturlige paralleller. Dette er smart, subtil og elegant pop framført av en sangerinne helt utenom det vanlig. . Hun har etterhvert dratt inn mange elementer fra sjangeren elektronika. Tekstene handler ofte om personlige opplevelser.Sundfør har også vært medlem av bandet Hypertext.

Susanne Sundfør har varmet opp for blant andre Marit Larsen og Minor Majority. I 2006 opptrådte hun på by:Larm i Tromsø. Sundfør ga ut sitt selvtitulerte debutalbum mars 2007, og mottok Spellemannprisen 2007 i klassen kvinnelig artist. Susanne hadde uken før utdelingen sagt at kjønnsskillet i prisene var «antikvarisk». For albumet ble hun også nominert til årets nykommer under Spellemannprisen 2007 og til Alarmprisen 2007 i klassene pop og nykommer.

Susanne Sundfør var én av fire artister og band som mottok «a-ha-stipendet» i forkant av a-ha sin avskjedsturné i 2010. Stipendet var på én million norske kroner og ble delt ut for å hjelpe unge og lovende norske artister som ønsker å satse internasjonalt. For sitt tredje album, The Brothel, vant hun Spellemannprisen 2010 i klassen populærkomponist. Hun ble også nominert i klassene kvinnelig artist og tekstforfatter, men valgte å trekke seg fra klassen kvinnelig artist fordi hun var kritisk til at mannlige og kvinnelige artister vurderes hver for seg.[Albumet var også ett av tolv nominerte til den nyopprettede nordiske prisen Nordic Music Prize, som ble delt ut under by:Larm 2011. I 2012 ga hun ut sitt fjerde studioalbum, The Silicone Veil. For albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen pop, mens videoen til «The Silicone Veil», som er regissert av Luke Gilford, ble nominert til årets musikkvideo. Albumet ble også nominert til Nordic Music Prize.

I mars 2013 ble det kjent at Susanne Sundfør sammen med Anthony Gonzalez i bandet M83 hadde skrevet en låt til den amerikanske filmen Oblivion som hadde premiere 12. april 2013. Låten med samme navn er tittelsporet i filmen. En av sangene hennes, Fade Away, ble dessuten brukt i den engelske TV-serien, Made in Chelsea.

I 2015 ga hun ut albumet Ten Love Songs. For albumet vant hun tre priser under Spellemannprisen 2015: popsolist, årets album og årets produsent. Hun var dessuten nominert i klassen årets låt for «Delirious». Hennes neste album, Music for People in Trouble, ble gitt ut i 2017. For albumet vant hun Nordic Music Prize for 2017.Hun ble i tillegg nominert til Spellemannprisen 2017 i klassene popsolist og årets album. Sundfør fikk Gammleng-prisen i klassen musiker i 2018.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri

Verdt å sjekke ut

Lenker