Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tau Skolekorps

Etablert/født: 1959

Det eneste skolekorpset i ytre Ryfylke.

Tau skolekorps har hatt ca 650 medlemmer siden starten i 1959 – 425 i korpset og 225 i drillen. I 1959 da korpset startet var det 59 medlemmer, og maksimalt antall korps medlemmer var det i 1973 med 71 medlemmer. Drillen startet i 1978 med rundt 30 drilljenter. De mest profilerte korps og drillmedlemmene gjennom tidene er politikerne Hadia Tajik (kulturminister, Ap) og Hallgeir Langeland (SV). Sistnevnte har spilt trommer i Tau skolekorps i 10 år, mens kulturministeren var med i drillen mange år.

Tau skolekorps har siden starten i 1959 vært en romslig og god organisasjon, hvor de voksne har kost seg like mye som alle de barn og ungdom som gjennom tiden har vært medlem. I tillegg har jo alt ”slitet” kommet hele kommunen til gode, i både små og store anledninger, til hverdag og fest.

Tau skolekorps har vert med i KM (kretsmesterskap) nesten hvert år, to ganger med Nordre Strand Skolekorps. Tau skolekorps spiller i 4. divisjon og i 2007 kom de på 4. plass, i 2008 på 2. plass og fikk endelig sin etterlengtede pokal. I 2009 kom de på delt 4. plass. I 2010 toppet de det hele med første plass! Etter opprykk til 3. divisjon har korpset holdt seg på en stabil 4. plass.

Siden høsten 2007 har Tau skolekorps også vert med på ”Stavanger Open”, som er en konkurranse der dommerne legger vekt på både opptreden, kostymer samt det musikalske. Tau Skolekorps vant 3. divisjon brass med nummeret «Charlie & Sjokoladefabrikken», arrangert av dirigenten selv.

* Tau skolekorps har også hatt seminarer sammen med Nordre Strand skolekorps og Jørpeland skolekorps i forbindelse med Strandadagene 2008.

* Tau skolekorps spiller også i Mølleparken 2 ganger i året, ved åpningen i mai og ved jul.

* Tau skolekorps anskaffet nye uniformer våren 2008.

17. mai tradisjonens tro har korpset i spilt i gatene på Tau tidlig om morgenen og gått innom Tautunet. Så etter 15 min. pause er det spilling og drilling i toget både på Tau, Bjørheimsbygd og Nordre Strand. Før har korpset avsluttet dagen med konsert i Aktivitetshuset på Tau, men dette er det dessverre slutt på.

For å beholde og rekruttere mest mulig medlemmer har korpset i tillegg til øvinger, seminarer, turer og konserter bla. hatt sosiale aktiviteter som turer til Talje i klatreveggen og bowlinghallen på Jørpeland. I anledning 50års jubileet i 2009 hadde korpset en knallkjekk tur til Paris. Etterpå har det blitt turer både innenlands og utenlands. Blant annet feiret korpset St. Hans på Bornholm i Østersjøen i 2011.