Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

The Love Revolt

Etablert/født: 2002
Virksom: 2006

Pop/rock-band med base i Trondheim, men med flere medlemmer fra Rogaland.

The Love Revolt ble dannet våren 2002 av Tore Meberg på vokal og Martin Risdal på gitar. De to hadde tidligere spilt sammen i Watershed (hvor Risdal trakterte bass og Meberg synth).

Sammen med fetterne Dagfinn og Magnus Ritland på hhv. gitar og bass begynte de å øve på Samfundet i Trondheim. Etter noe letevirksomhet fikk de etter hvert med Bodøværingen Sven-Arne Skarvik på trommer.

Bandet brukte noe tid på både å finne uttrykk og navn, men etter hvert som et repertoar av ganske intense, kjappe og lystige låter i kombinasjon med et både selvironisk og melankolsk tekstunivers, falt valget på The Love Revolt. Vokalist Meberg videreførte den noe ville og utagerende scenepersonligheten han utviklet i band som Empty Lives og The Colony, noe som viste seg å passe utmerket til The Love Revolts energiske musikalske uttrykk. Låtene ble i hovedsak ført i pennen av Tore Meberg og Dagfinn Ritland, både i fellesskap og hver for seg.

Allerede etter sine første konserter i Trondheim begynte bandet å få en trofast tilhengerskare. Risdal forlot bandet sommeren 2003 da han flyttet til Stavanger, men rakk å være med på innspillingen av bandets første utgivelse, EP’en Disco for the Dead, som ble sluppet høsten 2003 til gode omtaler.

Bandet fortsatte som kvartett og begynte deretter å spille konserter i både Oslo, Bergen og Stavanger. Vinteren 2004 ble Ingrid Velle med på tangenter, noe som dro bandet enda mer i en synthbasert retning. Sommeren samme år opptrådde bandet på Norwegian Wood, og gikk deretter i gang med innspilling av sitt første album etter å ha signert kontrakt med Trondheims-labelen Grammar Records. Produsent for albumet var Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers, Jaga Jazzist).

Debutalbumet loners/swingers ble sluppet våren 2005 til gode omtaler over hele landet. Muskkvideoen til singelen Those who sadly lost it fikk mye rotasjon på NRK2. Deretter fulgte en periode med konsertvirksomhet over hele landet.

Årsskiftet 2005/2006 gikk The Love Revolt i gang med innspillingen av sitt andre album. Mens dette pågikk ble Grammar Records nedlagt og bandet stod uten plateselskap. Etter noen fånyttes forsøk på å få andre selskap til å utgi albumet, slapp bandet utgivelsen (titulert Moonlight City Burning) på egenhånd så sent som i 2009. Innen da var imidlertid hele prosjektet lagt på is og medlemmene hadde gått videre til andre prosjekt (deriblant Czechoslovakia).

The Love Revolt har hatt noen få gjenforeningsopptredener på lukkede arrangement, men aldri plukket opp tråden igjen for fullt. Vokalist Tore Meberg har siden vært aktiv både med elektronikaprosjektet Czechoslovakia og sitt eget soloprosjekt, Meberg. Fetterne Ritland dannet og trommeslager Sven-Arne Skarvik har siden spilt videre i countrybandet Amberville og funkpop-prosjektet Upper Class Dirty.