Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

The Real Neils

Etablert/født: 2000
Virksom: 2000

The Real Neils har siden 2000 opparbeidet seg et velfortjent rykte som et av landets best Neil Young tributeband

"The Real Neils hadde sin spede begynnelse sommeren 2000, med et par kassegitarer og småsur koring på Øyvind sitt loftsrom. Det vil si - det begynte vel egentlig en gang midt på 70-tallet, da Johannes hadde en storebror som kom hjem med platen "Time Fades Away". Dermed ble det mye Neil Young og lite ABBA for å si det sånn. Og slik har det vært siden. Så denne sommeren fant vi ut at det var kult å spille Neil Young - sammen. Og da Joakim på bass slang seg med, og Sveinung på trommer, ble det plutselig alvor. Og veldig gøy. Siden det har også The Pretty Youngs - Anita, Elin og Joanna på kor og Merethe på fiolin - blitt en del av galskapen. Vi er 6 karer som er uenige om mye men som er enige om en ting: Neil Young er sjefen. Og vi liker å spille. The Real Neils er vårt lille lidenskapelige hobbyprosjekt og en hyllest til en av rockens store låtskrivere. En artist som aldri har vært helt inne men som definitivt aldri har vært ute. Vi har etterhvert nærmere 70 Neil Young-låter på repertoaret. Fra de gamle til de helt nye. Noe mykt akustisk, noe tungt elektrisk, og noe midt i mellom. Men alt i den neilske ånd. Som sjefen sjøl sa det: It's all one song." The Real Neils ble i 2000 startet som tributeband for Niel Young av Johannes Bjerga, Øyvind Steffensen, Einar Lundegård, Hans Roger Hansen og Svein Olav Joakimsen, opprinnelig under navnet Slowpoke, i begynnelsen spillte de utelukkende akustisk. Etter hvert fikk de også med Sveinung Tou på trommer og gikk over til å spille både elektirisk og akustisk, da skiftet de også navn for å signalisere hva de spillte. Bandet spiller i dag 70-80 Niel Young låter og har opparbeidet seg et rykte som et meget kompetent coverband. De har spillt en rekke konserter både i fylket og utenom. Medlemmer: Øyvind Steffensen: Gitar, vokal, keyboard, trekkspill Johannes Bjerga: Vokal, gitar Einar Lundegård: Gitar, congas, mandolin, gitar Svein Olav Joakimsen: Bass, vokal Sveinung Tou: Trommer Hans Roger Hansen: Munnspill, vokal I tillegg er konene til flere av bandmedlemmene med som korister, disse kalles for The Pretty Youngs Bandet ble startet som et akustisk og kompromissløst Neil Young tributeband sommeren 2000 av [Johannes Bjerga] (gitar, vokal),Øyvind Steffensen (vokal, gitar, piano, trekkspill, fløyte),Einar Lundegaard (gitar, vokal, slide, mandolin, congas), Hans Roger Hansen (vokal, munnspill og sopelime) og Svein Olav Joakimsen (bass, vokal) under navnet Slowpoke. Under dette navnet eksisterte bandet i et par år før Sveinung Tou kom inn på trommer. Bandet holdt på den akustiske utgaven i flere år før de etter ca. 3 år begynte å spille både akustisk og elektrisk. Da skiftet bandet navn til The Real Neils for å signalisere tydeligere hva man spilte.

Repertoaret består kun av Neil Young-låter, og bandet spiller i dag ca. 70 - 80 låter, fra det mykeste til det hardeste. The Real Neils har etter hvert opparbeidet seg et ry som kanskje norges beste Neil Young coverband. Svært mange som har hørt bandet og sammenlignet det med "originalen" og andre coverband har påpekt dette. Spesielt blir den femstemte sangen fremhevet, men også det stødige og gode samspillet.

Også arrangørene av konserter har vært svært positive og booket bandet om og om igjen.

Besetningen har holdt det gående uten utskiftinger av medlemmer. Ved flere anledninger har man utvidet besetningen. Flest ganger har [Merethe Camilla By], fiolin (fra Funkahunters, ex- Olav Larsen, Muntre Musikanter, Ila Auto) vært med på spillejobber. I tillegg har The Pretty Youngs],bestående av Joanna Bjerga, Elin Lundegård og Anita Steffensen bidratt med koring.

Også andre artister har vært med på konsertene, bl.a. Dag Schreiner (Løgnaslaget) og Rolf Gjesdal(ex- Tumbleweed) som gjestevokalister.

Bandet er et rent "idealistisk" foretak, basert på kjærligheten og gleden av å spille musikken til en av tidenes største låtskrivere, Neil Young. Målet har aldri vært å spille mest mulig, men best mulig. Dette har resultert i en rekke konserter bl.a. i Foajeen i Stavanger konserthus, Folken, Hall Toll, Ovenpaa, Arkivet, Madam Felle i Bergen, Harvest Bar i Kvinesdal, Egersund visefestival og Jærnåttå.

Bandet får stadig vekk forespørsel om konserter og høsten 2009 skal de spille på de etterhvert legendariske Fullmånekonsertene på& Orre. De presenterer nasjonale og internasjonale artister.

Bildegalleri

Lenker

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙