Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

The Reflections

Etablert/født: 1989

The Reflections er et instrumentalband fra Ålgard,

Gruppa startet som The Shades, og gjennomgikk flere besetningsskifter. Den første besetningen besto av Robert Solheim på bass, Espen Lodden på keyboard og Stein Haga Haukland og Svein Arild Tjemsland på gitar.

”They are probably the finest compliment The Shadows have ever had”, har Jet Harris uttalt, The Shadows’ legendariske bassist og eier av den første elektriske bassgitaren i England.

I 1993 gikk The Shades i oppløsning, men Tjemsland fortsatte å øve sammen med nye folk, og etter hvert ble det et nytt band ut av det. Siden 2000 har medlemmene vært Svein Arild Tjemsland, (gitar, f. 1973), Ole Reidar Gudmestad (rytmegitar, f. 1981) og brødrene Kjetil Brekken (trommer, f. 1983) og Arild Brekken (bassgitar, f. 1979).

The Reflections har ofte blitt omtalt som et stavangerband, men det er Ålgård i Rogaland som er basen.

De er kraftig inspirert av The Shadows, selv om alle medlemmene er født etter 60-tallet. The Spotnicks og The Ventures er andre inspirasjonskilder.

Gjennombruddet i gitarinstrumentalkretsene kom sommeren 1997 da den første Shadowsfestivalen ble arrangert på Ekebergrestauranten i Oslo. Her var samlet mange av Norges beste veteranmusikere med Terje Rypdal i spissen. Til og med Bruce Welch, rytmegitarsten fra The Shadows, var til stede. Han ble så imponert over de unge rogalendingene at han senere samme kveld spilte sammen med The Reflections.

I årene som fulgte skulle de få spille sammen med en rekke av sine helter, som Jet Harris, Brian ”Licorice” Locking og Alan Jones, alle tidligere medlemmer av The Shadows. Da The Shadows’ gitarsjef, Hank Marvin, skulle spille sammen med sin gamle bassist, Jet Harris, for første gang på 37 år, valgte han å bruke Kjetil Brekken på trommer. Brekken har også slått trommer for Bruce Welch’s Shadows i Toronto i 2006.

The Reflections har spilt på shadowsfestivaler og lignende arrangementer i land som England, Holland, Sverige, Frankrike, Tyskland, Italia, Wales og Canada. De ble også populære gjengangere på shadowsfestivalene i osloområdet. De har dessuten varmet opp for Status Quo i Kongeparken Amfi i 2002.

De ga ut to CD-plater på eget selskap. Disse ble samlet på en 24-spors utgivelse av det nederlandske selskapet Rarity Records.

Bildegalleri

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙