Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stavanger-bandet TØFL spiller catchy pop-rock på dialekt.

De vokal- og gitardrevne låtene er direkte og umiddelbare, og lydbildet befinner seg et sted mellom Sondre Lerche og Jonas Alaskas plate "Younger". Tekstene er konkrete, naivistiske og befinner seg i samme univers som Kaja Gunnufsen og DeLillos. Temaer som avhengighet og unnvikelse er sentrale.

Bandet gikk tidligere under navnet Flake, og består av fire gutter fra musikklinja i Bjergsted som har mye live-erfaring fra flere lokale bandprosjekter, deriblant Naust, Machu Picchu og Sufjan Stevens-inspirerte "The Lovely Orchestra".

Da indieheltene i TØFL slapp debut-EPen «Eg ska» i 2018, fikk de strålende mottagelse i alt fra Klassekampen til Gaffa, og hadde hele 3 av 5 låter listet på NRK P3. Siden har Stavangerbandet surfet på det norske pophavet. Bandets låter om lengselen etter en ekstatisk tilstedeværelse, kombinert med et boblende liveshow, har gitt dem en trofast fanbase og sørget for flere utsolgte klubbkonserter og festivaler rundt om i landet. Under koronapandemien låste bandet kjellerdøren, gaffateipet plektrene til fingrene og snekret på debutalbumet. På tampen av 2021 slapp TØFL singlen "Raketter" - en låt om å ikke klare å gjennomføre det man egentlig vil. Dette er et tema som har blitt veldig ekte for bandet, og mange med dem, i året som har gått. "Raketter" er en låt i god TØFL-ånd, med svære gitarer, høy allsangfaktor og en tekst du føler handler om deg selv. De har samarbeidet med flere av landets dyktigste musikkhoder, og på "Raketter" har de med seg stjerne-produsenten fra Stavanger, JOKI (Zara Larsson, XXXTentacion).

Medlemmer:

Hans Markus Riisdal - vokal
Thomas Campe Pettersen - gitar
Tobias Lidegran - bass
Mathias Eeg - trommer

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram