Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tou Scene er et kunst-, kunnskaps- og ressurssenter . Scenen har blitt et av landets største uavhengige kulturhus

Tou Scene AS startet opp i 2001 i de gamle lokalene til Tou Bryggerier, som hadde stått til forfall i nærmere 20 år. Fra oppstarten tidlig på 2000-tallet har Tou Scene hatt en formidabel vekst i produksjon, innhold og program, og fremstår i dag som en fremtidsrettet og dynamisk arena med et bredt spekter av aktiviteter med over 450 ulike arrangementer årlig. Det er også mange øvingslokaler for musikk her.

Noen av lydstudioene som har base ved Tou scene er :
Elektrolüd, Findlay/Sandsmark/Pettersen, se mer på Tou Lyd

Scene 1
Scene 1 er brygghuset fra 1966, med hvite betongvegger, takhøyde 7.5 meter og store vinduer. Kan enkelt blendes og gjøres om til white cube eller black box ved hjelp av rullegardinger og tepper. Gulvet er gråmalt dempet spon. Eventuell scene bygges av moduler. Til teater- og danseforestillinger kan f.eks. bygges et publikumsamfi med 90 plasser og en 6x8 m scene. Til Scene 1 hører to små tekniske rom og én artistgarderobe.

Maskinhallen
Dette fantastiske rommet ble innviet under Tou Camp 2011.
Alle store gulvfaste tanker, kar og installasjoner er fjernet, og gulvet jevnet. I taket er derimot så mye som mulig beholdt, av rør, tanker, kraner etc i den karakteristiske gulfargen. Andre detaljer er flislagte vegger og hvelvinger i taket. Arkitektkontoret Helen&Hard har designet en ny bardisk basert på en forlengelse av det eksisternde røropplegget.
Bunkeren blir brukt som inngangsparti. En ny ramp fører ned i hallen. Den tekniske installasjonen er enkel: Lyd og lys og foreløpig ingen ventilasjon. I Tou Scenes fremtidsplaner er Maskinhallen en lobby til ny Black Box scene.
Loftet
Et fantastisk lokale med over hundre år gamle takkonstruksjoner. Loftet brukes til selskaper, konferanser, forestillinger og konserter.

Ølhallene
Et kompleks av gamle lagerhaller som består av en forhall, en korridor og 9 haller på 90 kvm hver. Hvitmalte betongvegger. Ølhallene blir benyttet til konserter, utstillinger, installasjoner. Teknisk utstyr må rigges opp fra gang til gang. For å få tilgang til toaletter må man over i hovedbygningen. Lokalene har et enormt potensiale, men er ikke renovert. Klimaforholdene er ikke optimale. Inngang fra gateplan.

Utgivelser

Lenker

Kilder