Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Trim Solo

Etablert/født: 1974

Da Not From America ble oppløst, fant Leif Harald Flikkeid seg nye musikalske venner. Og opp av asken gjenoppsto den tidligere gitaristen som pianisten Trim Solo.

Leif Harald har drevet med musikk siden han var ni år gammel. Da begynte han å spille piano, men det var ikke før han var 20 at han først ”oppdaget” musikken.Fikk musikken som heltidsyrke da han var fylt 29.

Akkurat hvorfor Flikkeid bruker alteregoet Trim Solo, er hemmelig.Han er utdannet lærer, og har jobbet på Storevarden skole.Han beskriver den nye musikken sin som naken,ærlig, rocka og storslått,eller at den ligger i skjæringspunktet mellom britiske Coldplay og Muse .Flikkeid skriver alle låtene, dekker alle utgiftene og tar seg av alt det praktiske. Medmusikerne dukker opp på øvingene og lærer seg låtene.Men også de påvirker musikken , siden alle har en felles kjærlighet for den.

Solo gav ut debutalbumet på eget selskap, On Top Recordings.Han ville gjøre alt selv ,siden misnøyen med arbeidet til plateslskapene Not From America hadde vært signert på var stor.

Albumet ble i første omgang spilt inn i Houston, Texas, der Trim Solos mor bor. Men innspillingen tok lengre tid enn planlagt, og stemmen hans taklet ikke syngeøkter på 5-6 timer. Dermed konsentrerte han og musikerne seg om å få spilt inn selve kompet. All vokalen ble lagt på i Suksesslaboratoriet i Tananger, som drives av kompisen Trond Aril Espedal.

Videoen til låten «To hide stuff» ble filmet på Breidablikk i løpet av to hektiske dager, og her hadde han hjelp av Saft Film. Den er en smånifs sak, inspirert av filmer som «Ondskapens hotell» og «The Others». Pete Johansen har en gjesteopptreden på sangen og videoen.

Flikkeid er i dag del av World At Large.

Se også: Red Wooden Soul

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙