Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Vibeke Stene er en sopran fra Sokndal. Hun er best kjent som tidligere vokalist i goth metal bandet Tristania.

Stene begynte å opptre foran personer utenfor familien hennes i en alder av tre. Hun begynte å ta sangtimer i en alder av tretten, og ble mer interessert i klassisk sang. Vibeke tok leksjoner til fylte 23 fordi hun ønsket å bli sin egen lærer.

Stene vokste opp i et hjem fylt med musikk. Før Tristania, hadde hun hovedsakelig erfaring med klassisk vokal på ulike musikkskoler. Hun sang også i kor og fremførte jazz, folkemusikk, og klassiske konserter som soloartist med diverse musikere, og innrømmet at "all reisingen med bandet gjør det umulig å la et seriøst kor bli avhengig av deg".

Tori Amos, Björk, David Bowie, Tom Waits og Diamanda Galás er noen få av mange vokalister som Vibeke har sansen for.

Rundt en alder av 17, da Stene studerte musikk på den videregående skolen, var hun i ferd med å finne sin indre melankoli. Hun ble tatt av konseptet etter å ha hørt om Theatre of Tragedy. Hun ble inspirert etter å ha sett dem live i Stavanger, og håpet på å bli profesjonell.

1996-2007: Tristania

Stene møtte bandmedlemmene gjennom en venn, og så dem igjen på en musikk-konkurranse. Hun sluttet seg til dem i en alder av 18, mens de fortsatt gikk på skolen. På den tiden planla Tristania å spille inn sin første demo. Først var hun ment å være en gjestevokalist, men ble senere fast inventar. Ifølge Vibeke selv, visste hun ikke at hun var med i bandet før hun leste et intervju etter Widows Weeds ble utgitt. Den 27. februar 2007 forlot Stene Tristania å fullføre sin universitetsgrad , i tilegg til at hun ikke likte den musikalske retningen bandet beveget seg mot. Det dukket opp rykter om at hun skulle erstatte Tarja Turunen. i det finske bandet Nightwish.

Vibeke Stene slapp en demo, fem album og to singler med Tristania. Bandet ble svært populære ved slutten av 90-tallet. De turnerte hele det amerikanske kontinentet og Europa, samt noen av de største europeiske festivalene. I 2007 forlot Stene bandet til fordel for å undervise i sang. Det ble spekulært om Vibeke skulle erstatte Tarja Turunen i Nightwish, noe hun raskt benektet.

2007-2012: Fravær fra musikkscenen

I 2011 slapp det elektroniske bandet Plutho en sang som het "Queen of Broken Hearts" som Stene deltok på. Ifølge bandmedlemmene ble sangen spilt inn i 1999, noe som indikerte at hun ikke hadde vendt tilbake til artistlivet. I et 2010 intervju, ble Stene spurte om hun ville synge profesjonelt igjen. Hun erklærte at om det kom et godt tilbud, så ville hun ta det.

2013-nå: Tilbakekomst

Den 7. juni annonserte Stene gjennom sin offisielle Facebook-side at hun var tilbake i musikkscenen. Mens et ukjent album er på vei, ble det annonsert at hun deltar også i Asgeir Mickelsons ekstrem metal prosjekt kalt God of Atheists, som bla inkluderer Vortex fra Dimmu Borgir, Ihsahn fra Emperor og Trym Torson fra Zyklon.

17. august 2015, kunngjorde Stene gjennom siden at hun ikke skulle gå solo, men jobbet med et nytt bandprosjekt som ville starte innspillingen til høsten. Vibeke begynte så å arbeide innen musikalsk teater, før hun var med med å starte bandet Veil of Secrets i 2020.

Opplev musikken

YoutubeFacebook

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙