Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Vise & lyrikk festivalen Haugesund 1971-72

Etablert/født: 1970
Virksom: 1972

Vise- & lyrikkfestivalen i Haugesund ble etablert av viseklubben Forum i 1970, nettopp på den tid den såkalte visebølgen skyldte inn over landet.

Allerede den første festivalen hadde besøk av våre ledende visesangere og lyrikkere, men virkelig oppmerksomhet vakte festivalene i 1971 og 1972, som også ble den siste. I mai 2009 ble festivalen tatt opp igjen, og revitaliseringen var en slik suksess at det later til å bli en tradisjon.

1971

Det ble utgitt en dobbelt LP fra årets festival. NRK filmet deler av konsertinnslagene, som også ble vist på fjernsyn. Opptakene gir i sum et godt bilde av de artistene, sangene og diktene som ble fremført på festivalen, da de i svært liten grad overlapper hverandre.

1972

Årets festival tok virkelig av med 18.000 publikumere. Omtrent alle norske viseartister, -grupper og band av betydning tok del i arrangementet. Dertil også en del jazzmusikere. Det ble utgitt en dobbelt LP fra årets festival. NRKs Kalle Fürst fikk også gjort opptak fra denne festivalen. Foruten konsertene i sirkusteltet og på jazzkroa ble det også holdt folkesang-, vise- og rockekonserter fra to friluftscener, samt gratiskonsert fra musikkpaviljongen i byparken. Det var imidlertid problemer med alkohol, og det var også noen av stedets ramp som kuttet et par barduner til konsertteltet, slik at det var nær ved å spolere siste konsertdag. Det er dessuten påstått at dette var sommeren da narkotikaen kom til Haugesund. Politiet valgte å stenge ølsalget og det ble også den siste visefestivalen.

Jan Eggum ble oppdaget som uhyret trubadur under de daglige frikonsertene i byparken, og ble invitert til å opptre siste kveld i det offisielle konsertteltet.

Bildegalleri

Kilder

Wikipedia

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙