Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Som lyrisk sopran har Wibeke et bredt og spennende repertoar som spenner fra tidlig renessanse til moderne klassisk musikk og opera.

Wibeke er født og oppvokst i Stavanger. Hun er datteren til Arild Wetaas.Våren 2012 avla hun sin avsluttende Post Graudate Diploma eksamen i utøvende klassisk sang/opera ved Universitetet i Stavanger hvor hun også tok sin Mastergrad. Under studiene sang hun med professor Elizabeth Norberg-Schulz som sanglærer. Wibeke har sin Bachelorgrad fra Griegakademiet v/Universitetet i Bergen og NTNU Intstitutt for musikk i Trondheim. Her sang hun med Hilde Haraldsen Sveen og Kåre Bjørkøy.

Hun hadde sin debutkonsert i Roma i regi av Accademia Filarmonica Romana sommeren 2011. De siste årene har hun sunget flere operaroller på scener i Norge. Deriblant roller som Frasquita i Bizets Carmen, Dido i Dido og Aeneas, og Poppea i Poppeas Kroning av Claudio Monteverdi. I februar 2013 ble hun blitt invitert til å synge en recital i konsertserien "Northern Lights" i Antwerpen, Belgia. For tiden arbeider hun en del med komponist Ole Karsten Sundlisæter. Hun har allerede urfremført "Tilägnan", en sangsyklus over Karin Boyes diktsyklus ved samme navn.

Ellers har hun vært solist i flere kirkemusikalske verk bl.a Ein Deutsches Requiem av Brahms, Bachs Juleoratorium og Johannespasjonen og Dvorak Messe i D-dur. Januar 2013 var hun solist på Mendelssohn Bartholdys Salve Regina på kammerkonsert med Stavanger Symfoniorkester. Påsken 2014 sang hun Pergolesis Stabat Mater.

Hun har også flere ganger vært utøver under konsertserien "Sommer i Bjergsted" i Stavanger Konserthus. Sommeren 2011 var Wibeke med å starte gruppen Trio Operamania, som presenterer barneoperaen Den Magiske Hatten. I årene 2012-2014 var "Den magiske Hatten" en del av programmet i Den Kulturelle skolesekken i Stavanger.

Kilder