Ole Hadland (1914-1994)

Ole Hadland foto: Rogalands avis

Ole Hadland var en kjent pianist, kapellmester og komponist i Stavanger.

Hadland var kjent som orkesterleder på Sola Strandhotell og på Alstor. Han komponerte flere melodier av den humørfylte typen, gjerne brukt i revyer, kabareter og markedsuker. 

Han laget også to operetter, hvor han sto for librettoen selv. “Musikk i luften” hadde Hadland selv som kapellmester, og instruert av Victor Ivarson, som ellers spilte en av rollene. Ellers ble resten av listen fylt av Magnus Samuelsen, Aslaug Tønnesen, Alfred Bredahl og Martin Helle, til stor suksess. Sammen med Hadlands orkester laget de en koselig stemning.  Den andre “Et døgn i rytmer” fikk ikke like mye skryt av Rogalands Avis. Her fant vi Thor Inge Kristiansen, Arne Hausken, Alma Mæland, Jenny Rolandsen og Arne Thorsen. Pressen mente at disse ikke målte opp med sangerne i den andre operetten. Dekorasjonene her var dog laget av Finn Torgrimsen. 

Ole komponerte bymelodien til Sandnes sitt 70 års jubileum. Han satte ellers melodi til viser som "Gamla Go' Stavanger" av Laurits Torssen, fremført av ar Thor Inge Kristiansen

Hadland ble senere kapellmester på M/Y Meteor. Etter krigen, ble Ole arrestert for angiveri, men dette ble henlagt av mangel på bevis. Han ble husket som en god og trivelig mann. 

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis

Ole Hadland (1914-1994)
Etablert/født: 
1914
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 25.01.2021 - 11:03
Oppdatert dato: 06.12.2021 - 15:32
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu