Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Amelie Aldner (tidligere Aldenheim) er en svensk mezzosopran og popartist som nå har etablert seg i Suldal.

Amelie Aldner. mezzosopran var engasjert som solist ved Den Norske Opera og Ballett i 2009-2014. Hun har mottatt flere priser og stipender fra blant andre Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og Fond for utøvende kunstnere i Norge. I 2018 vant hun første pris i Grand Prize Virtuoso International Music Competition. Hun har medvirket i dvd- og cd-innspillinger, blant annet albumet At Midnight Hour sammen med domkantor Marcus André Berg. I 2019 var Amelie deltaker i det prestigetunge vokalprogrammet ved Ravinia Steans Music Institute i Chicago, hvor hun sang konserter, og på Masterclass for stjernesopranen Angel Blue.

De siste årene har Amelie sunget blant annet, oratorier; Verdi’s Requiem, Rossini’s Stabat Mater., Händels Messias, konsertrepertoar; H. Berlioz’ Les nuits d’été, Mahler’s Rückertlieder og Lieder eines fahrenden Gesellen, operaroller; Hänsel i Hänsel und Gretel av E. Humperdinck, Le Prince Charmant i Cendrillon av J. Massenet, Sesto i La clemenza di Tito av W. A. Mozart.

I 2016 spilte Amelie Aldner inn platen "At Midnight Hour" med organist Marcus André Berg fra Karmøy.

Amelie er gift med musiker Erik Aldner, og bor nå med familien i Suldal. Hun har som soloartist gått tilbake til sine røtter, som dreier seg rundt soul , pop og rock.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram