Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Marcus André Berg er en organist ,kantor og dirigent fra Skudeneshavn.

Hans interesse for orgel begynte i 13-årsalderen, og han ble undervist av den daværende lokale kantoren, Julia Harbrecht. På musikklinjen ved Skeisvang videregående skole hadde han Njål Steinsland som lærer. I 2011 fullførte han Kandidatstudiet i kirkemusikk med fordypning i orgelspill ved Norges musikkhøgskole.

To år senere fullførte Berg Mastergradstudiet i utøvende orgel ved samme institusjon. I sitt masterprosjekt tok han for seg den franskromantiske orgelsymfonien med musikk av Franck, Widor, Vierne og Dupré. Eksamen bestod av fire symfonier fordelt på to konserter i Uranienborg kirke. Ved musikkhøgskolen hadde han Bjørn Boysen, Harald Herresthal, Jon Laukvik og Terje Winge som veiledere i orgelspill, og Inger-Lise Ulsrud som lærer i orgelimprovisasjon.

Berg er også komponist og har studert komposisjon med Trond Kverno og Olav Anton Thommessen. Våren 2014 vant han 1. pris i komponistkonkurransen "International Edvard Grieg Competition for Composers", hvor oppgaven gikk ut på å skrive et variasjonsverk for orgel over et tema av Grieg.

Fra høsten 2013 har Berg undervist i orgel på Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole. Berg blir ofte brukt som akkompagnatør og har samarbeidet med mange kor, sangere og instrumentalister i Oslo og omegn.

I 2012 ble Berg ansatt som kantor i Majorstuen kirke og siden juni 2013 har han vært ansatt som kantor i Vålerengen kirke.

Fra 2015 er han i tillegg engasjert som domkantor i Oslo Domkirke. Berg har utgivelser hvor han samarbeider med andre.