Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Anna Malena

Etablert/født: 1979
Virksom: 1979 -1981

Stavangerrockebandet Anna Malena var ute etter å bevise at sjangeren ikke kun tilhørte guttene.

Anna Malena var bevisste på å bli et jenteband, men holdt seg unna kvinnepolitiske tekster. De var ute etter å komme med noe for alle, og holdt seg dermed til hverdagslige temaer på stavangerdialekt. Navnet stammet fra en barnesang. Gruppen startet så smått rundt 1979. Medlemmene var ikke bekjente fra tidligere, og kun to av dem hadde tidligere banderfaring. Det begynte med enkle øvinger i stua, for å så bevege seg over til øvingslokale i Tekniker kroa. Da ble det mer fart på ting og tang.

Anna Malena hadde ingen trommeslager, noe de fant i den 16-årige amerikanske jenta Nancy Rank. Nancy løy om alderen i starten, i frykt for at de andre medlemmene skulle synes hun var for ung. Etter ett år reiste Rank tilbake til USA, og ble erstattet av Anne Grete Hansen.

I 1981 spilte de inn en singelplate med låtene «Eg e’kje pene nok» og «Bare deg». Tekst og melodi var skrevet av Jarle Børresen (Veslefrikk, Englakoret, Ben Redic osv.).

Anna Malena holdt seg mest til Stavangerområdet, men spilte også konserter i andre byer som Bergen og Kristiansand. Alle medlemmene var ute i arbeids/studielivet, og var opptatt av å holde seg selvstendige. At en manager, konsertarrangører eller et plateselskap skulle bestemme noe, var uaktuelt.

Besetninger:

Signe Astad (sang), Ingunn Sørbø (sang) Nancy Rank / Anne Grete Hansen (trommer), Fie Kvassheim (piano), Helene Bjotveit (gitar) og Bente Olsen (bass)

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad