Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ingunn Sørbø (1958-1989)

Etablert/født: 1958
Virksom: 1973 -1989

Ingunn Sørbø var en vokalist fra Stavanger, kjent fra Anna Malena, Jærrock og No Name.

Teksten er hentet fra Jærenmusikk.no ved Asgaut Steinnes .Se mer her.

Ingunn Sørbø var aktiv på 1970 og -80 tallet og var bl.a. fast med i Jærrock og Anna Malena. Hun deltok i fjernsynsserien «Ferske fjes» i NRK i oktober 1976 og sang på konserter sammen med bl.a. Staccato, Wasaband, Flying Jensen Brothers og Bernad Jenkins. Hun var også med i bandet No Name på 80-tallet.

Ingunn var fra Storhaug og begynte å synge som 15-åring i 1973. De første erfaringene på scene hadde hun sammen med bandet Ymse fra Jørpeland. Hun var ikke fast medlem i her, men av og til var hun med på dansetilstelninger bl.a. i Årdal og på «Heiå», og hadde da en liten avdeling der hun bl.a. framførte en del sanger kjent fra Melodi Grand Prix, og hun likte også å synge melodier fra musikalen Jesus Christ Superstar.

I 1974 begynte hun å synge med Jærrock på Nærbø. Sammen med gruppa blei det våren 1976 laget en demoinnspilling som blei sendt til NRK, noe som førte til at Ingunn blei tatt ut til å delta i fjernsyns-programserien «Ferske fjes i fjernsyn».

I 1979 starter Stavangers første jenteband opp – Anna Malena.Ingunn blir med som den ene av to vokalister i bandet fram til 1981.Midt på 1980-tallet kom Ingunn med i bandet «No Name».

Ingunn Sørbø døde kun 31 år gammel i en tragisk trafikkulykke 13. januar 1989.

Ingunn var gift med trommeslager Rolf "Buddy" Oanes, kjent fra bandene Nurk Twins, Ben Redic, Smalhans, Jaffe's Trouble, Trouble in Mind, Dieselboys. Hun var mor til June Curling, vokalist i Funkyfized.

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙