Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Anne Margrethe Vikeså

Etablert/født: 1969
Virksom: 1974

Anne Margrethe Vikeså Ivesdal er en artist som har utviklet sitt virke over mange år i ulike bransjer og roller.

Hun startet artistkarrieren 6 år gammel sammen med sin første kjærlighet, gitaren, som gatesanger i den vesle bygden Vikeså hvor hun vokste opp.

Deretter ble det kulturskolen med ulike instrumenter, og videregående skoler med sang som hovedfag, gitar og piano som bi-instrumenter.

I årene 1990 – 1993 jobbet hun som freelance sanger/musiker, i tillegg til å spille i ulike band som Modesty Blaise (3 CD/LP utgivelser) og hennes eget band, Tupperware Party hvor det meste av musikken var selvskrevne låter.

Hun dro i 1994 ut for å se verden som gatesanger, og bodde en tid i Praha og livnærte seg som musiker på ulike arenaer mens hun studerte psykologi.

I 1995 tok hun jobben som reiseleder hos Scandinavian Leisure Group og jobbet både med individuelle reisende og gruppearrangementer i Spania, Hellas, London og Paris. I tillegg underviste hun i presentasjonsteknikk og reiselivspsykologi ved en internatskole på Kypros for guider, samt regisserte revyer blant elevene.

I 1999 vendte hun nesen hjemover til Norge, og startet med å undervise på kulturskolen i sang og teater og ulike instrumenter, samtidig som hun underviste i musikk fra 1.-10.kl ved Vikeså Skule. I tillegg startet hun igjen opp som sanger på ulike arenaer, men denne gangen også kombinert med teater, guide og arrangements-regissør virket. Hun har også vært innom salg og markedsføring i Hotellbransjen og har jobbet med «amadeus» og gruppereiser hos Egersund Reisebyrå inn i mellom alt annet.

Anne Margrethe har utviklet seg til å bli en entertainer som vet å gi sitt publikum det de vil ha, hun vet hvilke ”knapper” hun skal trykke på.

Hun bruker sang, historiefortelling, en stor dose humor og skreddersyr forestillinger og binder sammen konferanser som ingen andre kan. Ofte kommer hun inn som en del av et større arrangement og bidrar med en minikonsert, men tar også på seg regien i form av kombinasjonen som konferansier og underholder.

Rollefigurene oppstår og skreddersys etter hvert som bedriftene eller arrangementsstedene kommer med sine egne ønsker og behov for det enkelte arrangement. Dette er kjekke utfordringer synest Anne Margrethe som føler at hun aldri står stille men stadig utvikler seg i takt med den enkelte arrangørs forventning til henne.

Kontakten ut mot musikk miljøet er bred, og hun samarbeider med mange ulike artister når dette passer inn. Ulike type konserter sammen med Anne Margrethe kan enkelt la seg arrangere (jazz, pop, rock, folk, gospel eller annet). En av hennes styrker er det store spekteret hun kan spille på til fingerspissene av roller og musikksjangere.

Som tur leder i de norske fjellene er også Anne Margrethe en opplevelse, og hennes spesialitet er området rundt Byrkjedalstunet i Gjesdal, Gloppedalsura, Månafossen og fjellgarden Mån, Giljastølen, Fiske i Indre Vinjavatn, Vinjakula og Bjerkreims heiene. Hun leder gjerne an i hvordan man tilbereder mat ute på en enkel måte, lærer bort fisketeknikker og tar deretter gjestene med ut, fyrer opp bålet, drar frem gitaren og stemmer i allsang dersom dette er ønskelig i gruppen.

Lenker

Kilder