Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Åse spilte frisk viserock med kav stavangerdialekt.

Åse Camilla Thoresen kom i kontakt med RUF-Prosjektet etter å ha meldt seg på til en musikkvideo av bandet Vetel. I løpet av kort tid lærte hun seg å spille gitar, og lagde egne låter med tekst på stavangersk. Allerede tidlig i karrieren fikk Thoresen prøve seg i studio.

Åse Camilla kom med promo-utgivelser, og hadde låter som «Hvis bare bare», «Blåfugl», «Et prikkete hus», innen sjangeren viserock. Hun deltok under konkurranser som UKM og ZOOM., samt spilte på en rekke arrangementer som Kapittelfestivalen , Bylarm, Lindøyfestivalen, Day Tripper . Etter Åse hadde stått på scenen før Stavanger Energi, fikk hun stort skryt av bandets frontfigur Tore Renberg, som kalte den unge artisten for et supertalent.

Thoresen opptrådte under navnet «Åse» . Hun hadde med seg musikere som Anders Fosså (bass), Jørgen Eldøy (trommer) og Anders Myrset (gitar), eller solo med kassegitar.

I 2007 platedebuterte Åse med albumet «Speilvendt». Hun ble kåret som Lillemors arvtaker. Anja Hellstrand fra nevnte band hadde vært med å skrive en av låtene , mens alle de andre sto Åse for helt selv. Dagbladet skrev at med denne debuten viste at det var håp for norsk rock.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Utgivelser

Bildegalleri

Verdt å sjekke ut

Kilder

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙