Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stavanger Energi

Etablert/født: 2003

Det femhodete kraftselskapet Stavanger Energi ble startet i 2003, da Tore Renberg og Børre Jacobsen møttes under innspillingen av Monstertorsdag.

Det femhodete kraftselskapet Stavanger Energi ble startet i 2003, da Tore Renberg og Børre Jacobsen møttes under innspillingen av Monstertorsdag. Begge var hyrt inn som statister til en bryullupscene, etter som Arild Østin Ommundsen manglet folk. I pausen møttes de to for første gang, slo av en prat, og på et tidspunkt sa Tore Renberg: ”Det forrige bandet mitt har gått opp i liminga. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå. Kanskje det er noen ledige jobber i kommunen?” Da svarte Børre Jacobsen: ”Nja … du trenger ikke gitarist, da?”

Stavanger Energi var et faktum. Tore ringte sine makkere, bassisten Kristian Fjermestad og tangentmannen Jørgen Jørgensen. Nå manglet bare et ledd for at et hardtslående nyveiv-band kunne se morgendagen i øynene. Trommis. Bandet siktet høyt, og spurte slagmesteren til lo-fi-heltene The Substitutes, Tore Jacobsen, om han ville være med. Det ville han.

Stavanger Energi har spilt på seg et godt live-rykte med sin kontante nyveiv. Etterslag, intensitet, tighte riff, refrenger som limer seg til hjerteroten. Bandet debuterte på CCAPs "(not just) Another X-mas album" i 2004 med kultklassikeren ”Hva blir det til med den snøen?”, og er nå klare med sitt første album. ”Det amerikanske valget” slippes 20. februar. Plata består av 12 låter, laget av Tore Renberg i løpet av de siste fem årene.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri