Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Astrid Kloster Særvoll

Etablert/født: 1970
Virksom: 1990

Astrid Kloster Særvoll er en norsk artist og låtskriver.

Hun var i årrekke frontfigur i visepopgruppen Aftenlandet. Hun var vokalist på debutplaten Aftenlandet som kom ut i 1997. Platen var basert på tekster av Jakob Sande. Hun var også vokalist på platene Morgon i mai, God morgon høst og Min ville vind. Astrid Kloster har også gjort innspillinger og holdt konserter sammen med en rekke andre artister som Jon Eikemo, Odd Nordstoga, Jan Ingvar Toft, Heine Totland, Kenneth Sivertsen, og Göran Fristorp. I 2007 utgav hun sin egen plate Spor som er basert på visene til sin gode venn og kollega Kenneth Sivertsen. Platen som også er en hyllest til Kenneth Sivertsen fikk svært gode kritikk.

Astrid Klosterer en artist med en varm, stor stemme og en sterk formidlingsevne. Hun har en årrekke vært frontfigur i den Bergensbaserte gruppa Aftenlandet, som fremfører melodiøs visepop med tekster av blant andre Jakob Sande og Haldis Moren Vesaas. Stilmessig beveger Aftenlandet rundt akkustiske viser, med elementer fra pop, jazz og latino.

De siste årene har hun hovedsakelig jobbet som soloartist i hjembyen Stavanger. I 2007 kom hun med sitt første soloalbum, Spor. Albumet er en hyllest til hennes avdøde venn og artistkollega Kenneth Sivertsen, og Astrid høstet strålende kritikker for dette albumet.

Selv om om hun på utgivelsene har foretrukket å synge på morsmålet, jobber hun live i stor grad også med engelskspråklig musikk. Et av de største prosjektene de siste årene har vært "The high priestess of soul", et musikalsk portrett av den afroamerikanske artisten Nina Simone.

Spor - ein hyllestkonsert til Kenneth Sivertsen

Gjestevokal: Jan Ingvar Toft

Astrid Kloster (vokalist i Aftenlandet) samarbeidde mykje med Kenneth Sivertsen på slutten av 90-talet - på plate, fjernsyn og konsertar. Kenneth ynskte å skriva musikk til Astrid si fyrste soloplate, men vart etter kvart for sjuk til at det let seg gjennomføra.

I Melkevik tolkar ho Kenneth sin musikk saman med fleire av Kenneth sine medmusikantar gjennom fleire år. Konserten ber namnet Spor, etter ein nyskriven songtekst av Solfrid Sivertsen. Spor vil òg vera tittelen på den komande plata. Her medverkar Jan Ingvar Toft (ex-Vamp) og Heine Totland, begge med eit nært forhold til Sivertsen sin musikk. Me er glade for at Jan Ingvar hadde open kalender 6. juli!

"Jeg elsker de vakre melodiene, det dramatiske og såre utrykket hans, og føler at låtene hans matcher mitt uttrykk på en fin måte." Astrid Kloster

Atle Hundsnes - keyboard
Stig Roar Wigestrand - fiolin/bassfiolin
Yngve Moe - bass
Tor Bjarne Bjelland - trommer

Bildegalleri