Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jan Ingvar Toft er en vokalist, komponist, tekstforfatter, musiker, produsent og skuespiller fra Haugesund.

Fra slutten av 70-tallet var han vokalist og låtskriver i forskjellige Haugesundsband, hvorav de mest kjente er Sue The Manager (vokal), Datakluss (elektrisk gitar) og Månen Har Dotte Ner (bass). Har ellers vært medlem av Hammar (vokal), Coitus 2 (vokal), Kind Venue (vokal), Bah! (gitar,vokal), Reflection (vokal), Sviske-Komplott (vokal), Freebird (vokal), Helge Martin Framnes Band (gitar,kor), Tobby Band (vokal), Time (?), Anti-Kiss/Jeff Kødd & The Dildos (vokal)

Toft var også med i gruppen Vamp fra starten av til han ga seg ved utgangen av 1998. Han skrev melodien til flere av Vamps mest kjente sanger. Han returnerte til bandet i 2014.

I 2003 ga han ut CD-en Et minne om deg. Dette albumet ble kun gitt ut i Rogaland. Hele opplaget på 3000 ble utsolgt i løpet av et par uker, og musikken er i dag kun tilgjengelig som nedlastbare filer på nettet. Toft kan høres på platene til artister som Sigvart Dagsland, Vilde Bjerke, Silje Nergaard, Christian Welde, Magnar Birkeland, Kenneth Sivertsen, Aftenlandet, Vigdis Eidsvåg, Karianne Arntzen Band og Astrid Kloster.

Toft har vunnet tre Spellemannpriser med Vamp og var selv nominert til Spellemannprisen 2010 i klassen viser for Alle e aleina, utgitt på Warner Music.

Toft har også jobbet en del som skuespiller: blant annet som Fartein Valen i Masinandraina-Solens Øye av Sverre Waage og Skyfri himmel basert på Bjørn Eidsvågs sanger. Sistnevnte var en stor suksess med fulle hus ved Rogaland teater og Det Norske Teater.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookTwitter X

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙