Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bikkjaa

Etablert/født: 2001
Virksom: 2001 -2009

Bikkjaa var et punkband fra Haugesund, med en karismatisk frontmann i Martin Mentzoni.

Bikkjaa (Bikkjå) startet opp som bandet Body Dismorphic Disorder, i 2001 , som et alternativ til skating. Punkbandet hadde noen spektakulære sceneshow. Frontmann Mentzoni kunne gjerne være utkledd i politilue, skinntanga og boots, med en kaotisk fremtoning på scenen. i samme stil som Marilyn Manson. Bandet tok avstand mot rasisme , all diskriminering og narkotika.

Bikkjaa deltok under en anti-rasistisk konsert i 2002 i Byparken med sangen "Destroy Racism". De spilte flere steder i landet som Elm Street, Stavanger Punkrock Festival.

I 2003 fikk Bikkjaa reaksjon fra politiet etter en konsert på Gamle Slaktehuset, blant annet fordi bandet tilberedte et oksehjerte i en pose med griseblod og en ungdom kuttet seg i tungen med kniv. Bikkjaa ble støttet av flere i det lokale musikksamfunnet. Samme år og sted, under en konsert arrangert Sosialistisk ungdom, tok Mentzoni i bruk visuelle effekter som "sperm" (egentlig utvannet sirup) smurt over kroppen og et selvlaget hode.

De varmet opp for Enslaved i 2004. Bandet vant Safe As Milks talentpris dette året. I 2006 deltok de under "The Global Battle of Bands", og spilte under kveldsmessen i Skåre kirke. I 2007 reiste Bikkjaa ut på en Norgesturne. I 2009 deltok de på konsert til inntekt for ALS-syke Pål Paulsen.

Besto av:

Stian "Hector" Steenæs- trommer

Martin Mentzoni-vokal

Jørgen Dankel Hauf-gitar

Karl Gustavsen -bass

Egil Henrikson-gitar

Diana Ramsvik-bass

Torbjørn Kolbeinsen-gitar

Egil Jondal-gitar

Opplev musikken

YoutubeFacebook

Bildegalleri

Lenker