Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bodvar Heggen var en musiker, komponist og dirigent, født i Mandal ,med stor del av oppveksten i Haugesund. Han reiste senere med familien til Bergen, men hadde en sterk tilknytning til Rogaland.

Bodvar var sønn av organist, dirigent, musikkhandler og kantor L. Heggen, som hadde stilling i Haugesund fra 1912. Familien forlot byen og bosatte seg i Bergen i 1923. Men Bodvar besøkte barne-og-ungdomstraktene ofte, og fant stor glede i å treffe gamle venner.

I ungdomsårene dyrket Bodvar sin kjærlighet for fiolinspill, og han ble betraktet som å ha et følsomt musikersinn. Etter hvert begynte han også å spille orgel. Sin begavelse som utøvende musiker til tross, begynte Bodvar å satse mer som kordirigent i Bergensområdet, med bemerkelsesverdige resultater.

Rundt 1930 startet Bodvar å komponere verker for kor. Hans beskjedne natur førte til at de første notene forble usignerte. Heggens arbeidet innen dette ble betraktet som svært verdifullt. Verket “Bønn” vant 2.premie i en komposisjonskonkurranse i 1943.

Bodvar var en ivrig kunstnersjel, selv når sykdommen gjorde ham sengeliggende. Han stilte som alltid høye krav til seg selv. Gløden og arbeidslysten var vel bevart. Etter sin tidlige død, kun 39 år gammel, etterlot Heggen seg et musikalsk ettermæle som kunne tilfredsstille de kresneste kretser. Komposisjonene var av ypperste kvalitet. Som det talentet Bodvar utviklet til, fikk mange glede av hans kjennskap. Sommeren før sin død fikk Heggen jobb som musikkanmelder i Bergens Arbeiderblad, og hans forståelse for musikken kom godt frem i den korte tiden dette varte.

Kilder

Haugesunds Dagblad

Avisen Arbeidet

Bergens Arbeiderblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙