Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bokassa

Etablert/født: 2013

Stonerpunkband startet opp i Trondheim, med vokalist Jørn Kaarstad fra Tananger.

Bokassa, er en powertrio som fusjonerer tunge stoner-riff med farten og melodiene fra den energiske nittitalspunken/hardcoren. Rått, brutalt og akkurat passe stoner. Bandets egendefinerte "stonerpunk" bør appellere til både stoner-fansen, punkerne og hardcore-kidsa. Bokassa er aggressiv riffbasert stonerpunk med tekster om alt fra falske predikanter, kommentarfelt-troll til offentlig masturbasjon.

Punk rock-bandet, som har holdt på siden 2013, består av Olav Dowkes (trommer), Jørn Kaarstad (vokal og gitar) og Bård Linga (bass,vokal). Bokassa er kjent for sine energiske liveshow, med mye humor og spilleglede og har delt scene med alt fra Lucky Malice, Frk. Fryd til Warp Riders.

Bokassa ga ut sin første EP, War on Everything, den 2. oktober 2015. I 2017 ga de ut debutalbumet Divide & Conquer. I 2019 ga de ut sitt andre album, Crimson Riders. Bandet ble nominert til Spellemannprisen 2019 i klassen årets gjennombrudd og Gramostipend.

Bokassa har siden debutalbumet har fått gode anmeldelser og flere fans. Metallicas trommeslager Lars Ulrich har i flere intervjuer uttalt at Bokassa er hans nye favorittband. Sammen med det svenske bandet Ghost spilte Bokassa som oppvarmingsband for Metallica på deres WorldWired-turné i Europa i 2019. Da de ble kontaktet av manageren til Metallica med forespørsel om å være oppvarmingsband, trodde Bokassa at noen drev gjøn med dem. De ble da kontaktet av Lars Ulrich, som bekreftet at meldingen fra manageren var ekte.

I 2021 vant bandet Bendiksenprisen, som deles ut av GramArt og Kulturdepartementet, med et prisbeløp på 100.000 kroner. I juryen begrunnelsen heter det blant annet: «med et sjangeroverskridende lydbilde og en voldsom energi står platene definitivt på egne ben, men det er på scenen musikken virkelig kommer til sin

Tidlgere medlemmer:

Lars Erik Andreassen (bass), kjent fra Sandnes-bandet "Mordi". Eirik Angård (bass)

Se også: Social Rejects

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Verdt å sjekke ut

Lenker