Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bolt spilte Utsira-rock.

Under debuten i 1981, hvor Bolt spilte med Blister, Datakluss og Kviin, fikk gitarist Skare oppmerksomhet for sitt Hendrix–inspirerte gitarspill. Bandet spilte på dette tidspunktet for det meste coverlåter, utenom avsluttningsnummeret “Rune og Lulle” .

Bolt ble egentlig oppløst etter å ha eksistert i noen måneder, da medlemmene fra Skeisvang vgs hadde ulike musikalske interesser. Men da gitarist Audun Skare flyttet tilbake til Utsira, startet han opp et nytt band ved samme navn. De hadde sin debut andre juledag 81. Bandet hadde da fått seg et godt sanganlegg , og var klare for å spille rundt på dansetilstelninger i nærområdet. Som øvingslokale hadde kommunen gitt dem en hel etasje til disposisjon.

Bolt utviklet seg et godt repertoar, med mange kjente og mindre kjente låter, Grunnlaget var det skulle være dansbart. Medlemmene begynte også å lage egne låter innen melodiøs hardrock. Denne gangen var heldigvis det musikalske på samme spor.

Bolt sendte i 1983 en demotape til et lite plateselskap i Sverige, Pang Records. Dette førte til at de fikk lansere utgivelse i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Dette var en smårockete sak som besto av låtene “The Morning after “ og “Interference”. Den ble spilt inn i Staccato studio. De hadde tidligere jobbet en del med Portastudio.

Bolt var snille nok til å låne vekk utstyret sitt til jentebandet Hekis, da nevnte var aktive.

Grunnmedlemmene var :

Audun Skare-gitar,bass, vokal

Egil Skare-keyboard

Reid Ståle Klovning-trommer

Andre var:

Bjarne Austrheim-vokal

Sveinung Larsen-bass

Geir Helge Rasmussen-bass

Morten Bjerknes-vokal

Øystein Svenssen

Johan Jansen

Bildegalleri

Kilder

Aage Bu/Geir Morten Hovland Fløysvik (klipp)

Rogalands Avis

Haugesunds Avis

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙