Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kviiin

Etablert/født: 1980
Virksom: 1980 -1982

Kviiin var et punkrockband fra Haugesund

I-ene i bandnavnet sto for de tre medlemmene Bengt Olav Hansen (trommer), Øyvind Vie (gitar ,vokal), Arild Andreassen (bass). Alle var elever ved Havåsen ungdomsskole. Bandet ble stiftet i 1980, og debuterte ved Festiviteten året etter. Da fikk spesielt vokalist Vie mye oppmerksomhet.

Bandet fikk etter en tid bedre utstyr på plass. Kviiin covret til å begynne med. Etter noen måneder startet de komponere selv,og kopisanger så godt som forsvant. Vie var den primære låstskriveren. Tekstene gikk på dialekt. Sangene hadde titler som "Lag det sjøl", "Mekanisk makt", "Dødens stillhet", "Ut av tåka"

Kviiins stil ble først betegnet som fortrock eller øs. Den utviklet seg senere til nyrock.

Kviiin hadde det travelt i løpet av sin korte eksistens. Høydepunktet var opptredenen på NRK-programmet «Flimra Aktuelt» 26. april 1982. De ble gjerne sammenlignet med et annet ungt haugesundspunkband av den dystrere sorten, nemlig Blister. Sammen med nevnte band og Wienerkameraden deltok Kviiin på utgivelsen "To levende og en død" på Mutasjon tapes i 1982.To live opptak og mens Kviiins sitt bidrag ble spilt inn i øvingslokalet.

Kviiin ble senere til Mausoleum.

Bildegalleri

Kilder

Historien om Haugalandet 1980-tallet- Tor Inge Vormedal

Hagesunds Avis