Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Born Monster

Etablert/født: 1995

Stavangerbandet Born Monster ble til sommeren 1995. De spilte melodiøs rock med ekstreme ytterpunkter.

Born Monster var et band som arbeidet svært flittig og intenst. Bandet var heltidgeskjeft for flere av medlemmene. Bandnavnet skulle først være kun «Monster», men de mente at det hørtes for pompøst ut. Ambisjonene var store.

1. april 1996 kom deres selvfinansierte album «Nipple». Tittelen skulle antydet det følsomme punkt. De spilte plata inn i Mansion Studio gratis, siden en av gitaristene drev det. Dermed kom produksjonen på19000 kr. Tekstene var på engelsk, og handlet om å føle seg utilpass i samfunnet. Musikalsk sett prøvde gruppen å spille på kontraster. Det var en blanding mellom rått og mykt. Medlemmene hadde ikke samme favorittband eller artist, dermed skjedde det hele tiden noe spennende.

Etter debuten, jobbet Born Monster mer med å få sitt eget uttrykk, og ble mer utadvendte. De spilte også utenfor Stavangers grense, og et av høydepunktene var når de varmet opp for Seigmen i Arendal. Forbausende nok kunne enkelte publikummere tekstene til noen av sangene deres.

Ikke alle konsertene til «de fødte monstrene» gikk like bra. Arrangørene til «Texas» på Bryne var nok ikke helt klar over hvilket band de hadde booket. Til deres store overraskelse skulle bandet bare spille ett sett. Da Born Monster hadde stått på scenen en stund, fikk de beskjed om å stoppe, før de siste kundene ble skremt vekk.

Medlemmer:
Øyvind Grødem- gitar/produsent
Hans Ole Kristiansen-bass
Terje Hansen-sang
Ståle Tesdal-gitar
Henning Vik-trommer

Utgivelser

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis