Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Caspar W. Hennig

Etablert/født: 1934

Caspar Wilhelm Hennig har vært en institusjon innen Stavangers musikkliv.

Som kordirigent startet Henning i1958: Først på Våland skole som sanglærer og leder for skolekoret, som hjelpedirigent for guttene i Stavanger Domkor, Sentralkoret (Musikkskolens ungdomskor) og ikke minst Kammerkoret «Cantemus», hans egen baby som ble født i 1974.Han var rektor på den første musikkskolen i Stavanger, samt en av landets to første studierektorer for det som i dag heter Rogaland musikkråd og så programsekretærstillingen i NRK i 1984.

Caspar W. Hennig er pedagog, opprinnelig utdannet allmennlærer og har senere tatt sangpedagogisk eksamen. Han liker å få folk til å bli glade i musikk.Sangen og musikken i seg hadde han delvis fra sine foreldre. Han vokste opp som sønn av en sjømannsprest først fem år i Skottland, så 11 år på Mesnalia i Ringsaker kommune, og fra 1950 har han holdt til på Vestlandet. . Som medlem i Ynglingens kor møtte han dirigent Torris Storækre, sin tilkommende svigerfar.

Hennigs første jobb var på Våland skole i 1958 der han hoppet inn etter Marit Storækre. Det ble mange sangtimer og drift av Våland skoles barnekor. Allerede i 1961 var han med på å dra i gang forløperen til dagens kulturskole i Stavanger. Han kombinerte det med å være lærer i skolen - i til sammen 24 år. I vel 10 år var han leder for musikkskolen. Dirigerte musikkskolens ungdomsorkester, dannet musikkskolens ungdomskor som fikk navnet Sentralkoret. Da ungdommene ble eldre, oppsto det et behov for et nytt kvalitetskor. Derfor dannet han «Cantemus» for disse og for en vennegjeng som møttes regelmessig for å synge.

Fra 1972 var Hennig leder av Fellesrådet for sang og musikkorganisasjonene i Norge, avdeling Rogaland. Slik fikk han oversikt over musikkorganisasjonene, en erfaring som kom godt til nytte etter at han i 1984 ble programsekretær i NRKP2. Det ble mye studioproduksjon. Han hadde ansvaret for sendinger av Symfoniorkesterets konserter, i begynnelsen også av radiorkesteret som var den profesjonelle delen av Symfoniorkesteret. Ellers skulle programsekretæren dekke musikk/kulturlivet i Rogaland. Nær 20 år ble det i NRK før han gikk av som 70 åring.