Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Cato

Etablert/født: 1972
Virksom: 2009

Cato Tjåland er en sanger og musiker fra Egersund.

Cato er Cato Tjåland. Han er født og oppvokst i Egersund, en liten by på sør-vestkysten av Norge.Han jobbet som lærer, personlig trener og kostholdsrådgiver i Stavanger. Han var tidligere en av Norges beste triathleter, og det var først etter endt idrettskarriere og i voksen alder at han begynte å interessere seg for låtskriving.

Etter å ha laget musikk i omtrent 8 år, platedebuterte Cato Tjåland i 2009. «A New Day» ble spilt inn i i Glasgowstudioet Foundry Music Lab, med Sandy Day og Graeme Griffin som produseneter. Graeme er det ”femte” medlemmet i popgruppa Wet Wet Wet, og har blant annet produsert hiten «Love is all around» far «Fire bryllup og en gravferd» .Han fikk med seg musikere fra bandet til Glenn Lyse. Ikke bare det, Derek Forbes og Mick MacNeil fra Simple Minds bidro også med musikalsk hjelp.

Tjåland hadde litt studioerfaring fra tidligere etter å ha jobeet med Odd Erik Ognedal og Svein Olav Hyttebakk. Etter planen skulle Cato gjøre innspillinger med Ruben Dalen og Stian Schøld Hansen i Oslo, men han fikk da problemer med stemmen. Når ting begynte å ordne seg, kom han i kontakt med studioet i Skottland. I 2010 arrangerte Tjåland Trubadurfestivalen i Stavanger.

Tjåland har samarbeidet med Aril Schøld (gitar), Anita Nymann Tønnessen (vokal), Carlos Sanchez (bass), Daniel Uhlen (trommer), Petru Popa (keyboard). Samme år som platedebuten begynte Tjåland å jobbe med Ovi, kjent fra MPG.

Musikken er melankolsk og melodiøs pop/rock ala A-ha og Coldplay.

Bildegalleri

Kilder

Dalane Tidene

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis