Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Anita Nymann Tønnessen er sanger basert i Stavanger.

Anita er hovedvokalist i visegruppa Ryfylke, og har vært med dem siden 2012. Hun har sammen med gruppa gitt ut plata ”Ei striba med lys” og singelen “Mer enn før”, som begge fikk terningkast 5 i Stavanger Aftenblad.

Julen 2013 samarbeidet hun med “singer/songwriter” Cato Tjåland, og de ga ut singelen ”Heim te jul”, som Cato laget både tekst og melodi til. Også denne høstet gode kritikker og terningkast 5 i SA.

Anita har alltid interessert seg for musikk, og gikk videregående på musikklinjen ved St. Svithun. Her hadde hun en av hovedrollene i oppsetningen ”Hair”, og deltok på konserter på Folken og i forbindelse med Maijazz.

Etter endt lærerskoleutdanning med drama og musikk som hovedfag, fikk hun i 2008 hovedrollen i oppsetningen ”Haugtussa – Ei vandring i Veslemøys rike”. Dette var et prosjekt i forbindelse med kulturhovedstaden Stavanger 2008.

I 2012 dannet hun seg et eget foretak, hvor hun har tatt ulike oppdrag alene og sammen med gitarist og svoger Roar Storegraven. Roar har vært med henne siden 2012 på store og små arrangementer, og bidrar med nydelig gitarspill, korstemmer og solosang. Han spiller også i Rocky Bianco. Både Anita og Roar holder til i Stavanger, og tar oppdrag i Stavanger og omegn.

Kilder