Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Shaun Curtis fra Haugesund var lenge et talent og alt det der, men først med "Madchester"-gruppa CCTV begynte det å svinge for ham.

CCTV er det uekte popbarnet til frontmann og låtskriver Shaun Curtis, og kombinerer elementer av indiepop, elektronika og psykedelia i en flytende blanding av post-traumatisk lykke. Hans melodiske pop-prozac er fylt med spor av galskap og fremmedgjøring, den maniske jakten på ecstasy, og kanskje enda viktigere , lengselen etter en dyp forståelse som virker så vanskelig å finne.

CCTV tok av som en katapult med hitsingelen "We Belong" i 2010: nominert til Årets usignerte artist (NRK Urørt), fikk prosjektet betydelig spilletid på riksdekkende radio (NRK P3), og etter en turné rundt i Norge, avsluttet han festivalen sesongen med en plass på den prestisjetunge Øya-festivalen. Drevet av suksessen, men fast bestemt på å ta det enda lenger, gikk CCTV rett tilbake i studio igjen. Samarbeidet med studio -magikeren Audun Borrmann (Thom Hell, Rockettothesky, Pow Pow, etc.) ble igangsatt, og deres venner i Pow Pow snart ble en integrert del av CCTV.

Etter noen uker med eksperimentering og justering, virket det som om den musikalske tyngdekraften gikk ut av fase. Men som gitarene tok på forskjellige farger og trommer en manisk-stasjonen, gjorde pltselig den eldgamle kampen mellom motsetninger sleip / oppriktig og kommersiellt / troverdig sin fred i CCTVs nye lydbildet.

Debutalbumet 'Hope & Destroyer' kom ut 14. september 2012.

Om CCTV:
“Fysisk fra Haugesund, men mentalt fra Manchester; ”We Belong” er en lettbent-men-mollstemt, lydrik poplåt av internasjonalt kaliber som treffer hjertet på åttitallet og hjernen i 2009.”
-NRK Urørt

”Mørk-ekstatisk pop fra Haugesund er det nye antidepressivet." -Dagbladet Fredag

Medlemmer:
Shaun Curtis-vokal, gitarer, programmering, bass, synther, fx
Sigurd Thomassen-gitarer, synther, synth-bass, fx
Per Magnus Gundersen-synthesizere, synth-bass, fx
Anders Bjørke-bass, synth-bass, fx
Thomas Aslaksen-trommer, backing vokal, fx
Audun Borrmann-gitarer, synther, bass, programmering, perkusjon, lapsteel, fx

Se også: Scram, Uncle Soap, Curteis

Kilder