Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Emilie Eie er en sanger, ukulelist og låtskriver med utdannelse fra jazzlinja i Stavanger. Opptrer under artistnavnet eie.

Emilie Eie kommer fra Stavanger og fullførte sin utøvende bachelor i 2017 og går nå et kombinert studie med PPU og videreutdanning ved UiS. Hun har erfaring innen flere sjangre, som frijazz, rock og som student ved Bårdar Akademiet. For tiden er hun mest aktiv innen pop-sjangeren hvor hun lager egenkomponert musikk på både norsk og engelsk med sitt solo-prosjekt, Sincerely, Frank ,Vok Ens og VALP. Eie var tidligere vokalist i pop/punk bandet Piffany , West Side trio, Great Apes Project.

Emilie Eie ble kåret til Årets stavangerkunstner i 2024.

eie

Emilie opptrer nå under artistnavnet eie. Hen har brukt den siste tiden til å utforske et lydbilde hen alltid har hatt i seg: Støyete instrumentering, fuzzy vokal og en helt særegen tilstedeværelse som velter seg mellom vakre harmonier, slampoesi og rå improvisasjon. Emilie Eie ønsker å trekke frem det såre i det rå, det vakre i det stygge og det glitrende i det mørke.

Aftenbladets Leif Tore Lindø har uttalt at "Emilie Eie nekter å være til pynt og behag. Her er det syre og bråk og skarpe kanter så det holder."
Det er musikalske og lyriske kontraster, et utfordrende clusterfuck hvor destruktive relasjoner og ukritisk idealisering av autoriteter blir slengt veggimellom.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Lenker

Kilder