Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Fairfist

Etablert/født: 2008

FairFist er en kvintett med utspring fra jazzlinja ved Universitetet i Stavanger. Bandet så dagens lys under en Blå Trå-konsert i Stavanger høsten 2008.

Fire av bandets medlemmer er ferdigutdannet i Stavanger, mens et medlem studerer utøvende jazz på Musikkhøyskolen i Oslo.

Fairfist spiller egenkomponerte låter, inspirert av bl.a. John Coltrane, Maria Kannegaard og Avishai Cohen. Komposisjonene varierer fra vakre lyriske melodier til fengslende riff blandet med heftige rytmer, der de ernergiske solopartiene tar låtene til nye høyder. Fairfist spiller rolige låter en kan sette seg til rette i stolen, lukke øynene og nyte, men også låter som får hodet til å digge. Komposisjonene varierer fra låter med tekst, der vokalisten settes i sentrum, til låter der saxofon, piano og vokal kombineres til ulike klanger på komposisjonens melodier.»

Bandet har tidligere spillt med Mathias Eick under maijazz, og også hatt en konsert på den legendariske jazzklubben Lemon Tree i Aberdeen. I år var Fairfist med i Jazzintro, der bandet kom videre fra delfinalen under Nattjazz i bergen, og spillte i finalen som holdt sted på Molde jazzfestival. Fairfist opptrådte også under Osøren Blues- og Jazzfestival

Bendik «G.» Andersson – trommer
Eva B. Haugen – vokal
Jan K. Hovland – piano
Gunnar «Z.» Hågbo – saksofon
Theodor B. Onarheim – bass

Relatert: Cirrus, Fint Fransk Orkester, Song Circus, Bergamask

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙