Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Eva Kristine Bjerga Haugen er jazzvokalist, musiker og låtskriver utdannet med mastergrad fra Jazzlinjen ved Universitetet i Stavanger, hvor hun nå underviser i jazzvokal og i vokalensemble.

Hun debuterte som klassisk pianist med Norsk Kringkastingsorkester i en alder av 15 år, men gikk etter hvert over til fransk- og jazzstudier. Eva spiller bl.a. i kvartetten Cirrus, som gav ut sin debutplate på NORCD nå i mai, til strålende kritikker i både nasjonal og internasjonal presse. Andre band/ samarbeid er kvintetten FairFist som var finalister i den prestisjefylte konkurransen JazzIntro i 2010, vokalensemblet Song Circus, Espen Eriksen Trio, Amigo Tom med bossa nova-gitarist Tom S. Lund og saksofonist Tor Yttredal, et duoprosjekt med trommeslager Jarle Vespestad fra bl.a. Farmers Market ,et duoprosjekt med vokalist Anita Kaasbøll og Fint Fransk Orkester.

Eva ble presentert som et navn å holde øye med fremover i tidsskriftet JazzNytt i mai i 2009, var Årets Stavanger-kunstner i 2010 og frontet MaiJazz-plakaten i 2011. Hun har gjestet festivaler som Vossajazz, MaiJazz, Nattjazz, Moldejazz, Sildajazz, Penang International Jazz Festival og Ultima Oslo Contemporary Music Festival for å nevne noe. Hun har også gjort flere turnéer i regi av Vestnorsk Jazzsenter, bl.a. med Espen Eriksen Trio og med Cirrus på Den Musikalske Stamvegen. Flere av hennes konserter har blitt kringkastet nasjonalt, bade i radio og i fjernsyn og hun har også mottatt flere priser og stipend. Evas musikk er sterkt inspirert av tango og franske chansons, samt eksperimentell populærmusikk og improvisasjon.

Utdannelse:
2010 - 2012: Mastergrad i utøvende musikk, improvisasjon, UiS
2009 - 2010: Videreutdanning i jazzvokal, UiS
2006 - 2009: Bachelorgrad i faglærerutdanning i jazz, UiS
2002 - 2005: Bachelorgrad i fransk og lingvistikk, UiB