Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Fence

Etablert/født: 1996
Virksom: 1996 -1998

Tjensvollbandet Fence var forankret i hippietiden.

Fence hadde utspring fra RUF-miljøet på Tjensvoll. Bandet besto i utgangspunktet av Lars Arne Lindland (gitar), Tor Kleppe (gitar), Thomas Aarup Skeie (trommer) og Rolv Christian Topdahl (bass) . Musikken baserte seg om det ordinære tenåringsliv, som “love”. Etter hvert ble vokalist Birgitte Benning med i bandet, noe som tilførte mye. Bandet beveget seg da mer i en psykedelisk hippierock-retning. Da gikk det fortere fremover med konserter, samt innspilling av musikkvideo og demoer.

Med stor dedikasjon til musikken, stod Fence på scenen uansett, selv om den skulle være full av vann. Dette var tilfellet under en opptreden i Egersund, hvor medlemmene bare ventet på en ulykke skulle skje i kombinasjon med alt det elektriske utstyret. De måtte da i midlertidig gi seg , i frykt for at scenetaket skulle gi etter av vannskader.

I et annet tilfelle, hvor Fence spilte på en bygdefest i Rennesøy sammen med Amy Sexton, ble de tvangsforet på pølser og kaffe, begge deler kalde. Etter å ha kommet seg på scenen langt om lenge, opptrådte Fence foran to fulle publikumere.

Sent i 1998 byttet de navn til Volunteers, etter en Jefferson Airplane sang, grunnet det var et blitzband som het Fence.

Kilder

Rogalands avis

Dalane Tidene